22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Cazseverler Antalya'da buluştu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Antalya AB Bilgi Bürosu 2008 yılı Avrupa Kültürler arası Diyalog Yılı etkinlikleri kapsamında Antalya Caz Derneği işbirliğinde Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konserde müzik dünyasının önemli ismi olan Holger Mantey "Avrupa'dan Caz" ismini verdiği solo caz konseriyle Antalyalı müzikseverlerle buluştu.

Konser öncesinde Antalya AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Burcu Topkaya yapmış olduğu açılış konuşmasında ''Kültürlerarası Diyalog Yılı'' hakkında kısa bilgiler verdi. Avrupa'dan Caz Konseri'nin Avrupa Kültürelerarası Diyalog Yılı kapsamında düzenlendiğini belirten Topkaya, bu yıl kapsamında farklı dil, din, kültür ve gelenekler konusunda farkındalığın arttırıldığını ve bu sayede ülkeler ve toplumlar arasındaki önyargıların azaltılarak, toplumlararası diyaloğun sağlamlaştırıldığını ifade etti. Yaklaşık on yıldır Antalya AB Bilgi Bürosu olarak sanatın her dalını desteklediklerini belirten Topkaya, düzenledikleri sosyal ve kültürel faaliyetlerle toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Konserde geniş bir repertuar ile dinleyicileri ile buluşan ünlü Alman piyanist Holger Mantey yaptığı konuşmada Antalay'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Klasik ve modern caz eserlerini kendine has yorumuyla çalan Mantey, konserde kendi bestelerinden de örnekler sergiledi. Kendine has tarzıyla müzik eleştirmenleri tarafından ''Tüm müzik evrenini kafasında taşıyan piyanist" olarak nitelendiren Holger Mantey, Antalya AB Bilgi Bürosu'nun düzenlediği ve girişin ücretsiz olduğu konserde Antalyalı müzikseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?