21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çek-senet çetesi çökertildi

Antalya'nın Alanya ilçesinde, çek senet işi yapan bir çete çökertildi. Operasyonda, Alanya'da 7, İstanbul'da 22 kişi gözaltına alındı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gelen istihbarat doğrultusunda sabahleyin şehrin çeşitli noktalarına baskın yaptı. İstanbul polisinin destek verdiği operasyonda Alanya'da 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonun İstanbul ayağında ise 22 kişi yakalandı.

Alanya'da yakalanan çete mensupları, İstanbul'a götürüldü. H.G. (41), İ.K. (36), K.Ü. (29), Y.K. (36), A.C. (47), E.A. (28) ve M.F.D'nin (26) ev ve iş yerlerine yapılan operasyonda, 3 milyon YTL'lik çek ve senetlerin yanı sıra 3 adet tabanca ve bunlara ait mermi ele geçirildi.

İki hafta önce halci Hüseyin Demirel'in çek borçlarını ödeyememesi üzerine intiharı ile ilgili gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Ziraat Odası Eski Başkan Adayı Hüseyin Güllü'nün de aralarında bulunduğu zanlılar sorgularının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 18:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?