22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Cenaze evlerine yemek yardımı

CENAZE EVLERİNE YEMEK YARDIMI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni projesi ile cenazesi olan evlere yemek yardımı yapılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Uncalı Mezarlığı'nda cenazelerin yakınlarına yemek yardımında bulunuluyor. Türk gelenekleri arasında yer alan cenaze evlerine yemek götürülmesi anlayışı ile geliştirilen proje ile cenaze evlerine pide ve ayran dağıtılıyor.

Cenaze evlerinde acıları paylaşmak amacıyla başlatılan uygulama ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın taziye mesajı aileye teslim edilirken, isteyenlere kadın erkek din görevlisi desteği veriliyor. Yakınlarını kaybedenlere bir nebze olsun destek olunan projenin ilerleyen zamanda daha da genişletilmesi amaçlanıyor.

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 70 yaşındaki Hüseyin Tekin'in Fabrikalar Mahallesi'nde yaşayan yakınlarına yiyecek yardımında bulunuldu. Belediye'nin uygulamasından çok memnun kalan oğul Ercan Tekin, "Babam hayatını kaybettikten sonra büyükşehir belediyesi bütün ihtiyaçlarımızı karşıladı. Acımızın büyük olması nedeniyle bazı detayları düşünemez hale gelmiştik. Çok güzel bir uygulama" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı'nda görevli din görevlisi Mehmet Çetin de, birçok ailenin bu uygulamadan memnun kaldığını söyledi.

CENAZE EVLERİNE YEMEK YARDIMI
CENAZE EVLERİNE YEMEK YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 09:41:02
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 09:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?