21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Cenkçi mezarı başında anıldı

BEYHAN CENKÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Ankara Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı merhum Beyhan Cenkçi mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine eski Milletvekillerinden Fethi Akkoç, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve eski Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, eski Kaş Belediye Başkanlarından Emin Erdem, Halil Kocaer, AKP Kaş İlçe Başkanı Musa Yücel ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gazeteciler, Kaşlı vatandaşlar katıldı.

Nazmi Bilgin yaptığı konuşmada, “Beyhan Cenkçi'nin ölümünün 18'inci yıldönümünde Kaş'a Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen vefalı dostlarıyla burada bulunmaktan mutluyum. Geçmişe maziye dönüp onu anılarla yaşatmak istiyoruz. İnsanlar öldükten sonra yaşatılmalı, işte bizler burada büyük üstadın mezarı başında toplanarak ona ne kadar değer verdiğimizi ortaya koyuyor. Beyhan Cenkçi hayatını yalnızca mesleğine adamış bir kişi değil, doğruluk, dürüstlük simgesiydi. Adam gibi adamdı. Kimseye hakkını yedirmedi. Onu arayacağız. Kaş aşığıydı. Vasiyeti üzerine buraya gömdük, sizlere Kaşlılara emanet ettik ruhu şad olsun “ dedi.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin de Cenkçi'nin ulaşımın çok iyi olmadığı dönemde Kaş'a gelerek, ilçenin Türkiye'ye tanıtılmasına öncülük ettiğini anlattı.

BEYHAN CENKÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 13:19:00
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 13:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?