21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

'Cennet İmparatorluğu çökertildi'

Yurtdışında buldukları kadınları iş bulma vaadiyle kandırarak Türkiye’ye getirdikten sonra silah ve işkence zoruyla fuhuş yaptıran "Cennet İmparatorluğu" adı verilen çete yakalandı. Antalya ve Mersin polisinin düzenlediği ortak operasyonla, 2’si bayan toplam 23 kişilik fuhuş çetesi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya ve Mersin’de gerçekleştirilen operasyonda, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptıran 23 kişilik çete çökertildi.

Yurtdışında buldukları kadınları iş bulma vaadiyle kandırarak Türkiye’ye getirdikten sonra silah ve işkence zoruyla fuhuş yaptıran "Cennet İmparatorluğu" adı verilen çeteye Antalya ve Mersin illerinde eş güdümlü olarak operasyon düzenlendi. "İmparator" adı verilen operasyonda, Antalya’da çete lideri Cennet Üreyir, eşi Ferhat Çınar ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinin üzerinde yapılan aramada 3 adet tabanca ve 1 adet pala tabir edilen bıçak ele geçirildi.

Çete lideri Cennet Üreyir’in sorgulamasında, Özbekistan’dan getirdiği genç kızları silah ve bıçak zoruyla para karşılığında bir gecede 56 kişiye sattığı belirlendi. Cennet Üreyir’in Antalya’da Göksu ve Düdenbaşı Mahalleleri’nde olduğu tespit edilen 14 fuhuş evi de kapatıldı.
Düzenlenen operasyonla yakalanan 17 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilerek, hakim karşısına çıkartılacak. Mersin’de düzenlenen operasyonda yakalanan 6 kişinin ise tutuklandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 15:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?