21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Cephanelik gibi gasp çetesi

Antalya’da Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’nin düzenlediği operasyonda, son 7 ayda meydana gelen çok sayıda gasp olayına karıştıkları iddia edilen 1’i çocuk 4 kişi yakalandı.

2 Şubat 2005 tarihinde Ahmet Uyankaya’nın darp ve silah tehdidiyle gasp edilmesi olayına karışan Mehmet Y. ve Serdar E., 5 Şubat’ta yakalandı. Mehmet Y.’nin üst aramasında 7.65 mm çapında yiv ve seti olan tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve 1 adet fişek, 10 gram kubar esrar ele geçirilirken, evinde yapılan aramada ise 10 gram kenevir tohumu bulundu.

Mehmet Y.’nin eşkalinin Antalya’da değişik tarihlerde meydana gelen meçhul gasp olaylarının faillerinin eşkaline benzediği ve üst aramasında çıkan tabancanın da değişik olaylarda kullanılması üzerine tahkikat genişletildi. Yürütülen soruşturma sonucu olaylara karıştıkları tespit edilen Ali Y., ve A.G. de yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin, son 7 ayda Ulus Mahallesi’ndeki bir market ile 5 ayrı kişinin gasp edilmesi olayına karıştığı tespit edildi. Adli mercilere sevk edilen 4 kişi, gazetecilere, "Bizi teşhis edenler vicdan azabı çekecekler, biz suçsuzuz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 15:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?