22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çeşmelerden çamur akmayacak

ÇEŞMELERDEN ÇAMUR AKMAYACAK

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, çeşme sularının çamurlu akmaması için filtreleme sistemi kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde yağışlarla birlikte içme sularından akan çamur, ilçe Belediye Başkanı Cemburak Özgenç’i önlem almaya yöneltti.

Bu yılın ilk meclis toplantısında konuşan Başkan Özgenç, suyun çamurlu akmaması için kum filtreleme sistemi kuracaklarını söyledi.

Belediye Meclis Üyelerini sistem hakkında bilgilendiren Özgenç, “İçme suyumuz doğal kaynaklardan geliyor. Yağmurların fazla olduğu dönemlerde yeraltı sularına karışan çamur, evlerimize kadar geliyor. Özellikle yapılan hidroelektrik santralleri nedeniyle jeolojik hareketlilik oluşuyor. Çeşmelerimizden çamur akmaması için çevre mühendisleri ile 2 aydır çalışıyoruz. En sonunda Çömlekuçan Mevkii’nde bir kum filtreleme sistemi kurmaya karar verdik. Projemizi İller Bankası'na gönderdik. Projemiz şuan İller Bankası'nın onayını bekliyor. Proje onaylanırsa, çok kısa bir süre sonra çeşmelerimizden çok daha temiz içme suyu akacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 11:22:03
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 14:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?