7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çete operasyonu: 7 gözaltı

ANTALYA'da Manavgat Belediye Başkanı MHP'li Zeynel Şenol'ın makam şoförü Z.K.'nın da aralarında bulunduğu 7 kişi, çete kurmak, çek senet tahsilatı yapmak, adam öldürmeye azmettirmek, adam yaralama, belediye binasını kurşunlamak, belediyeye ait makam otomobilini kurşunlamak, darp, tehdit ve haraç almak suçlamalarıyla gözaltına alındı.


Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 7 aydır takip ettiği suç çetesine yönelik önceki gün Manavgat'ta operasyon düzenledi. Operasyonda Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol'un makam şoförü Z.K., İlçe itfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli F.U., belediyeye ait tuvalet ve büfe işleten T.U., sebze halinde komisyonculuk yapan İ.Ü., E.Ö., M.U. ve M.U., polis tarafından gözaltına alındı.

BAŞKAN AZMETTİRDİ İDDİASI

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, belediye binası ve belediye başkanının makam otomobilinin kurşunlanma olayında kullanılan tabancaların da bulunduğu 6 tabanca, çok sayıda mermi, çek ve senetler ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan Z.K. susma hakkını kullanırken, diğer sanıklar kendilerini belediye başkanı ve şoförünün azmettirdiğini öne sürdü. Zanlılar, “Başkan şoförüne talimat veriyor, o da bize söylüyordu. Bizler de istenilen işleri hallediyorduk” dedi.

Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

ÖNLERİNE GELENİ DÖVÜP HARAÇ ALMIŞLAR

Zanlılar, ifadelerinde çarpıcı iddialara da yer verdi. Zanlılardan biri, 5 yıl önce Manavgat Belediyesi'nde veteriner hekim olarak çalışan Cemil T. ile Belediye Başkanı MHP'li Zeynel Şenol'un arasının açıldığını ve kendilerinin de silah ve araçla veterineri tabancayla yaraladıklarını söyledi. Ayrıca zanlılar, Manavgat'ta yerel bir gazetenin sahibi olan ve Başkan Şenol aleyhinde haberler yapan Hidayet Özcan'ın dövülmesi ve bu olaydan birkaç gün sonra da bacağından vurulması eylemini gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

Ayrıca çete üyelerinin 2 ayrı ihaleye fesat karıştırma olayına karıştıkları, Musa Kiraz adlı işadamına ormanlık alanda işkence yapılması, İsmail Hakkı Avşaroğlu'nun Manavgat'ta açılan arsa ihalesine fesat karıştırması ve müteahhit Erdoğan Demir'in darp edilmesi, Zekai Avcı adlı işadamından tahsilat yapılması, Çaycı Mehmet Yıldız'la Ali Süzen'in dövülüp haraç alınması, ‘Marketçi Apo’ olarak bilinen kişinin dövülmesi, Yıldırım Akman'dan haraç alınması, kimliği açıklanmayan bir kişiden 800 YTL gasp edilmesi, ‘Sorgunlu Mustafa’ lakaplı bir kişinin dövülmesi, Hilmi Uslu'nun para ve cep telefonunun gasp edilmesi gibi birçok suça karıştıkları iddia edildi.


DHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 15:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?