1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çete zanlılarına sağlık kontrolü

Antalya ve Burdur polisince, sahte belgelerle fenni muayene yaptıkları iddiasıyla Antalya, Adana, Burdur, İzmir ve Denizli'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ikisi kadın 22 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde, sahte belgelerle fenni muayene yaptırıldığına yönelik iddialar üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturmada, zanlıların büyük kısmının Antalya, Burdur merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Antalya ve Burdur polislerinin aylar süren istihbarat çalışmaları sonucu geçen gün eş zamanlı operasyon başlatıldı. Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, Antalya, Burdur, Adana, Denizli ve İzmir'de gözaltına alınan zanlılar bugün sabah geniş güvenlik önlemleri altında Antalya Adliyesinde sağlık raporundan geçirildi.

Zanlıların özelleştirme sonrası karayolları muayene istasyonlarının yapması gereken araç muayenelerini sahte belge ve mühürlerle yaptıkları, sahte mühür, hologram ve pulları kullandıkları, Maliye'ye yatırılması gereken muayene harçlarını yatırmayarak devleti binlerce TL zarara uğrattıkları ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ileri sürüldü.

Sağlık kontrolünden geçirilen 22 zanlının, suç örgütü kurmak, suç örgütüne üye olmak ve örgüt adına faaliyet yürütmek ile mühür ve resmi belgede sahtecilik yapmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?