21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çetinkaya: Seralara ruhsat verilsin

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bayram ziyareti için ilçeye gelen Ak Parti milletvekillerinden, sera yapacak vatandaşlara belediyeler tarafından ruhsat verilmesi konusunda düzenleme yapılmasını istedi. 

Ramazan Bayramı ziyareti için Kumluca'ya gelen Ak Parti milletvekilleri Osman Akman ve Burhan Kılıç, partinin ilçe teşkilatında vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekilleri burada toplanan vatandaşların bayramını kutladı, ardından da selden zarar gören vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi. Milletvekilleri Akman ve Kılıç, selden zarar gören vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanacağı sözünü verdi. Salonda bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya yaptığı konuşmada; "İlçemizde hemen hemen her yıl sel baskını yaşanıyor. Artık sel baskınlarına köklü bir çözüm getirilmesi gerekiyor. 

Aksi takdirde bu sel baskınlarının sonu gelmez. Sel baskını yaşanır, yaşanmaz vatandaşın ilk başvuracağı makam belediyeler oluyor. Ancak sel sularını taliye etmek için kanal açma görevi Devlet Su İşleri'nin (DSİ). Önce bu çelişkiyi ortadan kaldırmamız gerekir. Sel baskını yaşan vatandaşın en kolay ulaşabileceği makam belediyeler oluyorsa belediyelere de bir yetki verilsin. Nasıl vatandaş ev yaparken belediyelerden ruhsat alıyorsa, sera yaparken de alsın. Sera yapan vatandaşlarımıza belediyeler tarafından ruhsat verilmesi hem kontrolü sağlar hem de o zaman vatandaşın belediyeden yardım talep etme hakkı olur" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 13:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?