22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ceviz ezmesi pazara açılacak

CEVİZ EZMESİ PAZARA YÖREX’LE AÇILACAK

Burdur Ticaret Borsası ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde 28 Nisan- 1 Mayıs 2010 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da ‘Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla düzenlenecek 1. Yöresel Ürünler Fuarı’nda stand kuracak. Burdur standlarında tescilli Burdur ceviz ezmesinden, süzme yoğurda, Burdur Beji mermerinden Yeşilova sipsisine kadar çok sayıda ürün yer alacak.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur olarak YÖREX Fuarı’nı iyi değerlendireceklerini kaydetti. Keyik, fuarda ceviz ve ceviz ezmesinin yanı sıra, et-süt mamulleri, İnsuyu Fasulyesi, makarna, kapari, Yusufça havucu, Yassıgüme üzümü-pekmezi, Ağlasun kirazı, kadayıf gibi ürünlerin sergileneceğini söyledi. Keyik, fuarda ayrıca Burdur Beji mermeri, tarım makineleri, silah, damla sulama plastik boru, keman, alaca dokuması gibi üretimlerin de tanıtımını yapacaklarını kaydetti. Keyik, fuarda kuracakları stantta sipsi çalınacağını da söylerken, “Burdur’un turizm değerleri olarak Sagalassos, Kibyra gibi antik kentleri, İnsuyu mağarası, gölleri, yaylaları, Burdur evleri, folklorik çalgısı sipsi, kabak kemanesiyle Burdur’u en iyi şekilde tanıtacağız” diye konuştu.

YÖREX Fuarı’nın tanıtım ve markalaşma için önemine vurgulayan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Antalya’da gerçekleştirilecek 1. Yöresel Ürünler Fuarı’nın yöresel ürünlerin uluslararası arenaya taşınmasını sağlayacağını kaydetti. Varol, ‘Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla düzenlenen fuarda tüm illerin zenginliğinin sergileneceğini belirtti. Burdur’un ceviz ve ceviz ezmesinin yanı sıra süzme yoğurdu ve diğer süt mamulleri, İnsuyu fasulyesi, makarna, kapari, Yusufça havucu, Yassıgüme üzümü ile pekmezi, İngiltere kraliyet ailesine de gönderilen Ağlasun kirazının fuarda sergileneceğini kaydeden Varol, “Fuarın önce tanıtım, sonra da markalaşma için büyük faydası olacağına inanıyorum” dedi.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya turizmini yöresel ürünleriyle destekleyen Burdur’un Yöresel Ürünler Fuarı’nda yer alacak olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti. Burdur’un pazara açılamayan çok sayıda yöresel ürünü olduğunu belirten Çandır, “80 ilde olduğu gibi Burdur’un da pazara açılacak çok sayıda ticari ve kültürel ürünü var. Fuarın bu değerlere sahip çıkılmasına öncülük edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

CEVİZ EZMESİ PAZARA YÖREX’LE AÇILACAK
CEVİZ EZMESİ PAZARA YÖREX’LE AÇILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 11:29:02
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 12:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?