22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çevrecilerin Ahmet dedesi öldü

ÇEVRECİLERİN AHMET DEDESİ ÖLDÜ

Antalya'da, hidroelektrik santrallerine karşı verdiği mücadele ile bilinen Ahmet Türkkan, HES çalışanlarının bir şikayeti üzerine ifade vermek için gittiği karakol çıkışında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Çevrecilerin Ahmet Dedesi Türkkan'ın ölümü Alakır köyünde büyük üzüntüye neden oldu.

Kumluca Alakır Vadisi'ndeki HES'lere karşı verdiği mücadeleyle tanınan 84 yaşındaki değirmenci Ahmet Türkkan, HES çalışanlarının şikayeti üzerine ifade vermek için çağırıldığı karakoldan çıktıktan sonra kalp krizi geçirerek öldü. Türkkan, daha önceki bir eylemde "Alakır'da 100 yaşıma kadar yaşamak istiyorum" demişti.

Üzerinde sekiz adet HES projesi bulunan Antalya-Kumluca'daki Alakır Vadisi'nde uzun yıllar değirmencilik yapan 84 yaşındaki Ahmet Türkkan, vadideki Karacaören köyündeki evinde yalnız başına yaşıyordu. Alakır nehrinin HES kıskacına alınmasının ardından vadiyi korumak adına köylülerin giriştiği direnişte ön saflarda yer alan Türkkan, yaşamının son günlerinde HES karşıtı mücadelenin sembolü olmuştu. Türkkan'ın ölümü ülke genelindeki HES karşıtlarını yasa boğdu.

Türkkan'ın ölümü nedeniyle aralarında Karadeniz Derelerin Kardeşliği Platformu, Doğa Derneği'nin de bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü taziye mesajı iletti.

ÇEVRECİLERİN AHMET DEDESİ ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 10:33:00
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 10:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?