22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Cezaevi yerine anaokulu yapılacak

KAPALI CEZAEVİ'NİN YERİNE ANAOKULU YAPILACAK

Tutuklu ve hükümlülerin Alanya F Tipi Cezaevi'ne aktarılmasının ardından atıl durumda bulunan Manavgat İlçesi'ndeki Kapalı Cezaevi'nin yerine anaokulu yapılacağı bildirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ilçenin batı yakasında bulunan mevcut anaokulunun 14 öğretmen ile 5-6 yaş grubu 339 öğrenciye hizmet verdiğini belirterek, ikinci bir anaokulu yapımı için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bilge, Özel İdare tarafından 2 katlı , 4 derslikli, mutfak, yemekhane ve öğretmenler odasından oluşan 900 metrekare kapalı alana sahip yeni bir anaokulu yapımının yatırım planına alındığını ifade etti.

Yeni yapılacak anaokulu için atıl durumda bulunan Kapalı Cezaevi'nin bulunduğu alanın düşünüldüğünü belirten Bilge, "Bu yerin yıkılarak eğitime kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz. 2011 yılı içinde tamamlanması planlanan anaokulu ilçenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek donanıma sahip olacaktır. Okulun en kısa zamanda yapımına başlanarak 2011 Eylül ayı içinde eğitim öğretime kazandırılması planlanıyor" dedi.

KAPALI CEZAEVİ'NİN YERİNE ANAOKULU YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 13:33:03
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 22:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?