21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

CHP Antalya adayı Dokuzoğlu: Sorunları çözecek birikime sahibim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ertuğrul Dokuzoğlu, CHP Antalya Milletvekilleri Nail Kamacı, Feridun Balaoğlu ve Tuncay Ercenk'le birlikte, yaklaşan 28 Mart yerel seçimleri öncesi çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Dokuzoğlu, Çorum Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaretinde, sorunları çözebilecek birikime sahip olduğunu söyledi. CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Dokuzoğlu ve beraberindeki CHP Antalya milletvekilleri, ilk önce Çorum Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dokuzoğlu burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın her yıl orta büyüklükteki bir il kadar nüfusunun arttığını belirterek, Antalya'nın geleceğine cevap verecek birikime sahip olduğunu iddia etti. 14 yıldır yörede yaşayan sorumlu bir kişi olarak sorunların üstesinden geleceğini vurgulayan Dokuzoğlu, "Ülkemize gelen 10 milyon turistin 5 milyonu Antalya'ya gelmektedir. Şehir merkezimiz, Antalya'ya gelen bu turistten çok fazla yararlanamamaktadır. Şehir merkezinin, bu turist kapasitesinden yeterince yararlanabilmesi çabası içinde olacağız" dedi.
Belek-Kundu-Lara yöresindeki konaklama tesislerinde kalanların şehir merkezine güvenli ulaşımlarınıın sağlanması için Kundu-Lara yolunun bir an önce hizmete sokulması gerektiğini ifade eden Dokuzoğlu, Antalya'nın dünyanın sahiplendiği bir kent olarak görüldüğünü kaydederek, her türlü alt yapı hizmetlerinin şehircilik anlayışı içerisinde çözümleneceğini söyledi.
İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret eden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Dokuzoğlu, Konya'da yaşanan üzüntü verici olayı hatırlatarak bu tür olayların inşaat sektöründe yaşanacak en ufak aksaklığın telafisinin olmadığını gösterdiğini söyledi. Antalya'da Akdeniz tipi bir mimari yapının ön plana çıkarılması gerektiğini kaydeden Dokuzoğlu, "Antalya tarihle yaşayan bir kenttir. Türk mimarisi dünyaya açılan penceresi olan Antalya'dan kendini gösterebilsin istiyorum. Bu şehrin önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde yaşanamaz hale gelmemesi için uzun soluklu projelere ihtiyacı vardır. Antalya'yı yeniden şekillendirip, çağdaş bir şekilde değiştirip düzenleme gayreti içinde olacağız" diye konuştu.
GÜLTEKİN BURSALI - ANTALYA (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 15:04:43
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 20:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?