22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

CHP Lideri Baykal: 'Antalyalılar kentlerine sahip çıksın'

Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Falez Bandı 3. Etap’ın açılışına katılmak için Antalya’da bulunan Deniz Baykal, açılıştan önce yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki falez bandında yürüyerek vatandaşlar ve balıkçılarla sohbet etti. Su sporları gösterilerinin startını da veren Baykal, burada yaptığı konuşmada, Antalya’da yapılan çalışmalara engel olanları, çatışmayı bırakıp, kente sahip çıkmaya çağırdı.

Lara ile ilgili tartışmaların da noktalanması isteyen Baykal, "Antalyalılar kentlerine sahip çıksın. Antalya’nın geleceğinin tartışılması işi, öncelikle Antalyalılar’ın işi olmalıdır. Bunu yapmazsak gelecekte sıkıntı çekeriz. Göz göre göre olumsuzluklara fırsat vermemeliyiz. Bu bir sınavdır" diye konuştu. "Antalya’nın değerlerini rant uğruna gözden çıkarmak isteyenler var" diyen Baykal, "Ama Antalyalılar buna fırsat vermeyecektir. Falezler, dünyada eşi benzeri olmayan doğal varlıklardır. Bunun değerini bilmeli ve korumalıyız. Falezleri çekim alanı yapmalıyız. Apatmanlar, iş ve ticaret merkezleri yaparak bu güzellikleri ortadan kaldırabilir ve buradan rant sağlayabilirsiniz. Ama ortada deprem bile yokken, imar afeti sonucunda binalar çöker. Bu yanlışlıklara bir son verelim. Lara rant alanı olmamalıdır. Lara, Antalyalılar’ın rahatlıkla girip çıkabileceği ve gezebileceği yer olmalı ve korunmalıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından, alanda resim çalışması yapan Muratpaşa Belediyesi El Sanatları Kursu kursiyerlerinin çalışmalarını inceleyen, parktaki dilek ağacının altında kurulan dilek defterini imzalayan ve havai fişek gösterisini izleyen Baykal, daha sonra buradan ayrıldı. Baykal’ın, yarın 07.45 uçağı ile Ankara’ya gideceği öğrenildi

iha-antalya
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 11:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?