7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

CHP mitingine MHP desteği

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'da partisince düzenlenen mitinge katıldı. Hemşehrilerinin yoğun ilgi gösterdiği Baykal, "Mavi bayraklı DSP, kırmızı CHP ve ay-yıldızlı Türk bayrakları ne güzel süslemiş Antalya'yı" dedi.


Antalya'da halka hitap eden CHP lideri Baykal, "Antalya mitinginde sağlanan bu bütünleşmeyi, kaynaşmayı bütün Türkiye'de yaşayacağız. Antalya, Türkiye'nin önünü açıyor. Siz burada miting yapmıyorsunuz tarih yazıyorsunuz" diye konuştu.


Baykal, "Çitçinin, sebzecinin, seracının, esnafın yüzü gülüyor mu? Emekliler mutlu mu? Türkiye zenginleşti diyorlar. Siz de zenginlediniz mi? Gençler iş bulabiliyorlar mı? Üniversiteden mezun olup diplomayı alan tayin olabiliyorlar mu? Borsada 6 kat zenginleşme var diyorlar. Sizin borsada paranız var mı? Hepsine hayır. Yabancılara Türkiye fırsatlar ülkesi diyorlar. Yabancılar hayatlarından memnun. Japonya bizden 7 kat daha zengin, ama Türkiye'nin doğal zenginlikleri ondan daha yüksek.

Orta sınıf yoksullaşmaya başladı. Yalancılar Türkiye'nin üzerinden kat kat zengin oldu. Türkiye'deki manzara bu, Antalya'da da aynı. Türkiye yanlış yöne gidiyor. Türkiye'nin ekonomisi faize ve ranta çalışıyor. Kalkınmaya, istihdama ve gençlerin iş bulması, gelirin adaletle paylaşılmasına, çiftçinin esnafın güçlenmesine değil dışarıdan ithalat yapmaya ithalat yapmaya, borçlanmaya, borçları ödemek için yüksek faiz ödemeye dayalı bir politika uygulanıyor. Türkiye'nin yeni bir politikaya ihtiyacı var. Artık rant
ekonomisi değil üretime dayalı, tarıma sahip çıkan, gençlere iş veren ekonomiye ihtiyaç var. Biz bu durumu değiştirmek için ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Önümüzdeki dönem CHP'nin ihtilal dönemi olacak" dedi.


CHP iktidarında temel çıkış noktalarının tarımı ve çiftçiyi kalkındırmak olacağını anlatan Baykal, "Kalkınma topraktan başlayacak. Kalkınmanın temeli köylüdür, çiftçidir, topraktır. Tarımı güçlendireceğiz. Mesela köylünün girdisinde en önemlisi olan mazottan CHP iktidarı gelince ÖTV almayacağız diyoruz. Yarıya indireceğiz diyoruz. Çiftçinin mazotundan neler alınıyor. Rafinerisinden işlenmesinden, nakliye, KDV hepsi mazot fiyatının çiftçiye yüklenmesinin içinde. Bunları kabul ediyoruz, bunların bir de üzerine KDV'yi aldıktan sonra bütün bu masraflara artı 1 YTL üzerinde ÖTV alınmasını kabul etmiyoruz. Çünkü çiftçi perişan. Yunanistan çiftçisi mazotu 1 YTL yüz kuruştan kullanıyor. Yunanistan, Türkiye'ye pamuk ihracat ediyor.

Antalyalı çiftçiler bunlarla mücadele ediyor" şeklinde konuştu.
İktidara geldiklerinde yeşil kartı kaldıracaklarını ifade eden Baykal, "Adam başvuruyor. 'Arkadaş senin 2 tane ineğin varmış. Sana yeşil kart veremiyoruz' diyorlar. 2 ineğe vermiyorlar ama altında Mercedes olana yeşil kartı veriyorlar. Buna son vereceğiz. Onun yerine nüfus cüzdanı olacak. Nüfus kimlik kartı olacak" diye konuştu.


Baykal, sağlayacakları aile desteğini anaya vereceklerini söyleyerek, "Çünkü ana yemez yedirir. Analar kartal gibi kanatlarını açar, kocalarının çocuklarının şerefini, namusunu her şeyini korur. Anaya güveniyoruz. Anaya yardım edeceğiz. Anaya gel bakalım bizim partiye kayıt edelim şeklinde destek vermeyeceğiz. Bankada onun adına hesap açtıracağız. Bu devlet ana projesi. Devlet-ana projesini uygulayacağız. Biz becerikli, elinde kağıt diploması değil kolunda altın bileziği olan gençler yetiştireceğiz. ÖSS
saçmalığına son vereceğiz. Bu ÖSS'nin analara babalara, devlete bir maliyeti yok mu?" ifadelerini kullandı.
Meclis'te 266 milletvekilinin yolsuzluk dosyası bulunduğunu anlatan Baykal, daha sonra şunları söyledi:
"Bir turiste sorsanız, dünyanın hangi ülkesinde milletvekillerinin dokunulmazlığı var? Dokunulmazlığı kaldıracağız. İsterseniz dokunulmazlık kalksın ya da kalkmasın konusunda referandum yapalım. CHP'nin dışında dokunulmazlığı kaldıracak başka bir parti var mı? Seçimde o zaman CHP'ye oy vereceksiniz. Gerçekten kalksın istiyorsanız çareniz yok. Ben buradan söz veriyorum. CHP beklediğimiz gibi çoğunluğu sağlarsa o 266 dosya ile dokunulmazlığı kaldırmak ve o milletvekillerine marş marş mahkemeye git diyeceğiz. Kendi dokunulmazlığımı da kaldıracağım. Gerekirse bende hesap veririm. Bu ülkenin terör konusunda nasıl bir tutum izlediğini biliyorsunuz. Teröristlere af çıkardığını biliyorsunuz değil mi?"


"CHP cibilliyetsizmiş. CHP, Kuvayi Milliye'den geliyor. CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ten geliyor" diyen Baykal, "Önümüzdeki dönem yeni bir dönem olacak. Antalya'nın en sancılı bölgesinde toplandık. Bu bölgenin Çalkaya, Göçerler, Yavuz Selim, Kütükçü, Erenköy Esentepe Su İşleri Çamlıbel. 1968 yılında tapular verilmişti, iktidar o tapuları iptal ettirdi. Şimdi bu mahallede yaşayan vatandaşlarımız perişan. CHP iktidarında hemşehrilerimin sorunlarına ben sahip çıkacağım" dedi.


CHP'nin Antalya mitingine MHP'li gençler de katıldı. Mitingin arka sıralarında duran bir grup genç, Baykal'ın konuşmasını sonuna kadar dinledi. CHP'ye destek veren MHP'li gençler, seçimlerden sonra MHP-CHP koalisyonunu destekleyeceklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 03:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?