22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

CHP'de Kök dönemi

CHP Antalya 34. Olağan İl Kongresi’nde Devrim Kök il başkanı seçildi.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP il kongresi, öğleden sonra adaylar Özer Ülken, Devrim Kök ve Mustafa Erdem'in konuşmalarıyla devam etti. Mevcut İl Başkanı Özer Ülken, kim genel başkan olursa olsun ona saygı duyacaklarını belirtti. 'Kimsenin adayı olmadığını' belirterek sözlerine başlayan Devrim Kök ise, "Hiçbir belediye başkanı arkamda değil. Hiç kimse CHP parti tabanından daha büyük değil. Ben tabanının adayıyım. Ben sizim" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Salonda 614 delegenin oy kullanması için 8 sandık oluşturuldu. Mevcut İl Başkanı Özer Ülken, delegenin oyuna sunduğu 28 kişilik kurultay delege listesinde sorunlar yaşadığı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a yer vermedi. Deniz Baykal ise oy kullanmaya kimliksiz gelince bir süre bekledi. Arabadan kimliği gelen Baykal, yaklaşık 10 dakikalık beklemenin ardından oy kullanabildi.

614 delegeden 596 delege il başkanı ve yönetim kurulu için oy kullandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, Devrim Kök, 263 oy alarak CHP Antalya İl Başkanı seçildi. Özer Ülken 212 oy alırken, Mustafa Erdem ise 118 oyda kaldı.
Oyların açıklanmasıyla birlikte Kök taraftarları büyük bir sevinç yaşadı. Omuzlara alınan Kök, dakikalarca ayakta alkışlandı. Daha sonra salona gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günselin Akaydın, salondaki kutlamalara katıldı. Yeni Başkan Kök’le el ele pozlar veren Başkan Akaydın, “Bu başarı, sıradan bir başarı değildir. CHP tarihine bir imza atılmıştır. Entrika ve hizip, Antalya’da tarihin çamurlu çukurlarına gömülmüştür” dedi.

Kök ise Antalya’yı CHP’nin kalesi yapacaklarını söyleyerek, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız. Üç arkadaşımızla güzel bir seçim yaşadık. Demokratik süreçte, kazanan CHP olmuştur” ifadesini kullandı.

Devrim Kök’ün listesinde ise şu isimler yer aldı:

"Nurettin Aksünger, İzzettin Ateş, Mehmet Atmaca, Muzaffer Ayhan, Salih Azizoğlu, Taylan Budak,Nuri Cengiz, Mustafa Çetin, Alper Tunga, Nuri Çimen, Pamuk Değirmenci, Nedim Demir, Umut Doğan, Barbaros Düzgün, Hülya Ece, Simge Eldeniz, Tevfik Tansel Eryılmaz, Gökhan Gökçen, Musa Kılıç, Gülsüm Kurupınar, Ayşegül Küçükkara, İbrahim Küçükkuru, Bahadır Manyaslıoğlu, Zeynep Yasemin Saltık, Nuran Uğur, Penbe Ünalan, Nermin Yalaz, Haydar Yıldırım, İbrahim Yılmaz, Betül Yiğit ve Mustafa Kemal Yüksel."

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2012 Cumartesi 22:55:54
Güncelleme :26 Mayıs 2012 Cumartesi 22:58:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?