22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

CHP'den istifa çağrısı!

CHP'Lİ İL BAŞKANI'NDAN BAKANA İSTİFA ÇAĞRISI

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'ne katılan Boşnak asıllı Yönetmen Emir Kusturica'ya yönelik ırkçı tutumu nedeniyle istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, 47'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne jüri başkanı olarak katılan Boşnak asıllı yönetmen Emir Kusturica'ya yönelik açıklamaları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yönelik eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin en uzun soluklu sinema festivali olan Altın Portakal Film Festivali'ne kasıtlı olarak gölge düşürülmeye çalışıldığını iddia eden Ülken, "Boşnak asıllı Yönetmen Emir Kusturica gelmeden 1 ay önce bir kaşık suda fırtına

kopartılarak büyük bir tartışma ortamı yaratıldı. Demokrasi rejimini içinde insanların elbette eleştiri ve 'beğenmeme' hakkı vardır. Ancak burada asıl amaç, Kusturica'yı eleştirmekten çok bu isim üzerinden CHP'yi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı yıpratma girişiminde bulunmaktır. Son alarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın festivale katılmayacağını açıklaması bu saldırılarda bardağı taşıran son damla olmuştur" dedi.

Provokasyonun Kusturica geldikten sonra yıldırma politikasına dönüştüğüne işaret eden Ülken, şöyle konuştu:

"Bir meclis üyesi Altın Portakal'ın açılış töreninde protesto girişiminde bulunarak bu provokasyona adeta alet olmuştur. Kültür Bakanı'nın böylesine büyük bir kültür organizasyonu içinde bir protesto yapması bazı çevrelere cesaret vermiş ve kışkırtıcılık daha da ileri götürülmüştür. Hatta bazı çevreler işi, Büyükşehir Belediyesi'nin önüne siyah çelenk koymaya kadar vardırmıştır."

Kültür Bakanı Günay'ın Türk misafirperverliğine ters bir tutum içinde olduğunu söyleyen Başkan Ülken, "Kültür Bakanı kişisel olarak Bosnalı yönetmenin fikirlerine katılmayabilir. Ancak festivale katılarak bir eleştirisi varsa burada yönetmenin yüzüne söyleyebilirdi. Kusturica'da bu eleştiriler karşısındaki cevabını verebilirdi. Demokrasiye ve Türkiye'nin 'Kültür ve Turizm' Bakanı'na yakışan tavır da bu olurdu. Bunu yapmayan Kültür ve Turizm Bakanı'nı, CHP İl Örgütü olarak istifaya davet ediyoruz"

CHP'Lİ İL BAŞKANI'NDAN BAKANA İSTİFA ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 17:58:00
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 18:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?