22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

CHP'li gençler kalem kırdı

CHP'Lİ GENÇLER KALEM KIRDI

CHP Antalya Gençlik Kolları üyeleri, 'ifade özgürlüğü'ne dikkat çekmek için yaptıkları basın açıklamasında ellerindeki kalemleri kırarak yere attı.

CHP Antalya Gençlik Kolları üyeleri, Antalya Valilik önünde 'ifade özgürlüğü'ne dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Tüm Türkiye'de ortak yapılan basın açıklamasını okuyan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Öztürk, 2002 yılından bu yana basın mensupları, yazarlar ve sanatçılara sistematik bir şekilde baskı uygulandığını savundu. CHP iktidarı döneminde bu baskıların sona ereceğini söyleyen Öztürk, birçok bilim adamı ve aydının yanı sıra gazetecilerin de içinde bulunduğu çok sayıda insanın sırf

düşüncelerini açıkladıkları için baskı altına alınarak susturulduklarını kaydetti. Öztürk, "Fikrini açıklamayan bertaraf olur söylemiyle kendisinden olmayanların yok edileceği söylenerek toplumumuz korkutulmakta, baskı altına alınmaya çalışılmaktadır" dedi.

Üniversitelerin de ele geçirildiğini ve susturulduğunu öne süren Öztürk, özgür ve demokratik bir ülkede yaşamak için eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Basın açıklamasının ardından ağızlarını siyah bantla kapatan gençler, ellerindeki kalemleri kırarak yere attı. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 15:15:03
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 22:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?