7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

CHP'liler Baykal'a sahip çıktılar

CHP'de muhaliflerin hedefi haline gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a hemşehrileri sahip çıkıyor. İstifa etmesi yönünde muhalif kanattan baskı alan Baykal'ı, CHP Antalya Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan savundu.


Son günlerde parti içinde yaşanan olumsuzluk nedeniyle yoğun baskı altında kalan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Antalya örgütü yalnız bırakmıyor. Geçen gün İl Başkanı Ömer Melli'nin yaptığı açıklamanın ardından bu günde Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan partide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Sapan, muhalifleri eleştirerek, "Partimizin içinde bulunduğu durumdan yararlanmak isteyenler var. Yaşanan her krizde bu muhalifler türüyor, ayrışma yaratmaya çalışıyorlar" dedi.


Genel başkanın istifasını isteyenlerin partiyi baraj altında bırakmaya çalışanlar olduğuna dikkat çeken Sapan, şöyle konuştu: "Seçimde halkımız takdirini kullanmıştır. Saygımız sonsuz. Çalışmalarda Genel Merkez ve Antalya İl örgütü tüm özveriyi göstermiştir. Biz yaşanan sorunun genel başkanımızın istifası ile çözüleceğine değil daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Bugün ayrışma kavga günü değil ele ele vererek partiye sahip çıkma günüdür."


Sapan, her seçim sonrası ortaya çıkan sağdan say 3, soldan say 3 kişi olan bir zümre olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kişiler parti içinde aday adayı olup adaylık hakkı kazanamamış ve genel başkana tavır almış kişiler. Geçmişte de bir genel başkan değişikliği yaşandı ancak hüsranla sonuçlandı. Baykal yeniden göreve çağırıldı. Biz Deniz Baykal'sız bir CHP düşünemiyoruz."
Sapan, Baykal'a sonuna kadar bağlı olduklarını sonuna kadar yanında yer alacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 16:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EYÜP SABRİ SUNGUR IP: 88.231.74.xxx Tarih : 27.07.2007 13:52:57
Bana göre şu an, yönetim istifa diye ortaya çıkmak kaos yaratmaktan öteye geçmez. Tüm sosyal demokrat politikaların ve parti polit ikalarının bir platform oluşturularak gözden geçirilmesi, eleştiri ve öz eleştiri mekanızmasının çalıştırılması daha önemlidir. Daha önce yönetim kadrolarında bulunan kişilerin bir fırsat yakaladık edsıyla ortaya çıkmaları hiç kimseye , özellikle de çağdaş demokrasiye yarar sağlamaz. İzleyenlere olumsuz duygular yaşatır. Şu an, en duyarlı, en hassas, en yapıcı, en akılcı davranışların sergilenmesi gereken süreçtir. Meclisde muhalefet görevi yapacak olan milletvekillerine bir yandan manevi destek olurken diğer yandan ileriye dönük çözümler üretecek bir çalışma içinde olmak daha doğru olur. Ancak partinin de bütün demokrat unsurları bünyesine kabulde anlayışlı davranma zamanı gelmişde geçmiştir bile, onlarıda bu konusuda açık ve tahammüllü olmaya davet ediyorum.