22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

CHP'nin AB temsilcisi Antalya'da

CHP'NİN AB TEMSİLCİSİ KADER SEVİNÇ ANTALYA'DA

CHP'nin Brüksel'deki Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, Türkiye'nin de AB'nin de reformlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Antalya'da Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile birlikte gazetecilerle buluşan CHP'nin Brüksel'deki AB Temsilcisi Kader Sevinç, Türkiye'nin AB'den uzaklaştığını söyledi. Son dönemde reformların yapılmadığını belirten Sevinç, Türkiye'yi Brüksel'de tanıtmak için elini taşın altına koyan ilk parti olduklarını vurguladı. AB'nin çok büyük eksiklikleri ve ciddi zafiyetlerinin bulunduğunu anlatan Sevinç, AB'nin güçlü bir birlik olması için Türkiye'yi içine alması gerektiğini vurguladı. Türkiye'de

reformların durduğunu kendileri değil AB üyesi ülkelerin söylediğini belirten Sevinç, "Her yıl yayınlanan kurumsal ilerleme raporlarında Türkiye'nin nereden nereye geldiğini değerlendiriliyor. Orada demokratikleşme alanında ciddi zafiyetler olduğu, gerilemeler olduğu, kadının toplumdaki rolü, ifade özgürlüğü gibi konulardaki gelişmeler değerlendiriliyor. Türkiye'de daha yapılması gereken çok şey var. Atılması gereken çok adım var. Biz CHP olarak bunların arkasındayız" diye konuştu.

AB'nin Türkiye'yi rakamlarla değerlendirmek yerine iç siyaset malzemesi olarak kullanan küçük bir grup da olsa sorumsuz politikacıların bulunduğunu belirten Sevinç, "Biz Brüksel'de Türkiye'nin AB'ye getirdiği katkı ne olacak, birliğe ne kazandıracak onları anlatıyoruz" ifadesini kullandı.

AB'nin üyelik sürecinde Türkiye'ye getirdiği bazı önceliklerin bulunduğunu anlatan Sevinç, şöyle konuştu:

"AB Türkiye'ye bağımsız bir medya olmadan işleyen bir demokrasi olmayacağı için basın ve ifade özgürlüğünü, yargı bağımsızlığı öncelik olarak taşıyor. Kadın hakları ve sosyal haklar konusuna da büyük önem veriyor."

Gazetecilerin 'Türkiye'deki Anayasa değişikliği tartışmaları Avrupa Birliği'nde nasıl yankı buluyor?' şeklindeki sorusuna Sevinç, bu konuda yaptığı ikili görüşmelerde "Anayasa değişikliğini siyasi kaderi belirleme noktasına getirmek, yargıyı kontrol altına alır gibi bir yöntem haline getirmek son derece yanlıştır. Mutlaka uzlaşı ortamı yaratılması gerekiyor Referandum yapılacaksa referandum kesinlikle birbiriyle alakasız maddeler bir araya konularak sunulamaz" izlenimlerini elde ettiğini söyledi.

CHP'NİN AB TEMSİLCİSİ KADER SEVİNÇ ANTALYA'DA
CHP'NİN AB TEMSİLCİSİ KADER SEVİNÇ ANTALYA'DA
CHP'NİN AB TEMSİLCİSİ KADER SEVİNÇ ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 13:38:00
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 14:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?