22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çiçek Festivali 29 Mayıs'ta

ÇİÇEK FESTİVALİ 29 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi’nin öncülüğünde bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Antalya Çiçek Festivali, 29 Mayıs’ta başlıyor.

Çiçek Festivali programını belirlemek üzere Antalya Ticaret Borsası’nda (ATB) düzenlenen toplantıya ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sezai İrtem, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, İnterflora temsilcisi Hüseyin Geygel, ATSO ikinci meslek komitesi meclis üyesi Haluk Oğuzer, Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal, Tarım İl Müdürlüğü’nden Salih Toros ile Sevcan Ünal, Süs Bitkileri İhracatçı Derneği Başkanı Hasan Şirin katıldı.

ÇOCUKLAR KORTEJ OLUŞTURACAK

ATB Başkanı Ali Çandır, festivalin bu yıl 6’ncısını düzenleyeceklerini belirterek, her geçen yıl daha büyük kitlelere ulaştığını söyledi. Daimi festival komitesi oluşturulup festivalin kurumsal kimliğe kavuşturulması gerektiğini kaydeden Çandır, “Gün geçtikçe gelişen festival bu yıl 29 Mayıs’ta yapılacak. Çiçek ve çocuk temalı EXPO 2016 ile festival daha da önem kazandı. Bu festivali iyi değerlendirmeliyiz” dedi. Bu yıl festivalin Milli Eğitim ve turizmcilerin desteğiyle daha renkli geçeceğini kaydeden Çandır, “Çocuklar kortej oluşturacak. Antalya enerjisini toplayarak birlikte hareket edecek ve güzel bir festival ortaya çıkacak. Buna inanıyorum, bu konuda destek vermek isteyen herkesi bekliyoruz” diye konuştu. Çandır, 6'ncı Antalya Çiçek Festivali etkinlikleri çerçevesinde, en güzel çiçek konulu resim yarışması, en güzel bahçe yarışması ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, , çiçekçiler tarafından çiçekli süslü araçlardan konvoy oluşturulacağını belirtti. Çandır, festival etkinlikleri kapsamında Antalyalılara ve turistlere binlerce çiçek dağıtılacağını söyledi.

EL ELE ÇİÇEK FESTİVALİNE

Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise, 6 yıl önce amatör ruhla çiçek festivali düzenlemeye başladıklarını belirterek, “Umuyorum bu yıl da festivalimiz coşkulu geçecek” dedi. Bağdatlıoğlu, festivalin amacının çiçek sevgisini yayıp, Antalya’nın güzelliği olan çiçekleri turistlerle, halkla buluşturmayı amaçladığını belirterek, festivalin birkaç kuruluşun desteğiyle gerçekleşmemesini dilediklerini, Antalya’ya katkı sağlamak isteyen bütün kurum ve kuruluşların festivale desteğini beklediklerini kaydetti. ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı Expo 2016’nın Antalya’da yapılacağına dikkat çeken Bağdatlıoğlu, “29 Mayıs’ta düzenleyeceğimiz festivalin Expo için iyi bir altyapı oluşturacağını umuyoruz. Antalya el ele çiçek festivaline” dedi.

KURUMLARDAN TAM DESTEK

Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Büyükşehir olarak geçen yıldan itibaren çiçek festivaline destek vermeye başladıklarını belirterek, “Bu yıl festivalin coşkulu geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Üzerimize düşen her alanda destek vermeye hazırız” dedi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sezai İrtem, festivale müdürlük olarak destek olmak istediklerini belirterek, okullardan halk oyunları ekiplerinin ve dans kulüplerinin festivalde gösteriler yapabileceğini kaydetti. İrtem, “Böylece festivale çocuklarımızın ve ailelerinin katılımını sağlamış oluruz” dedi. Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, animasyon ekiplerinin festivale renklendirebileceğini belirterek, bunun için otellerle iletişim kurabileceklerini söyledi. Köker, tur operatörleriyle görüşüp turistlerin festivale katılımını sağlayabileceklerini de kaydetti. Süs Bitkileri İhracatçı Derneği Başkanı Hasan Şirin, festivalin halkla buluşturulması gerektiğini belirterek, “Bunu başarabilirsek çiçeği seyredilen değil yaşatılan bir güzellik haline getirebiliriz” dedi. Tarım İl Müdürlüğü’nden Sevcan Ünal, Çiçek Festivali’nde Expo 2016’nın işlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 15:47:00
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 15:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜLHAN BALCI IP: 88.248.15.xxx Tarih : 14.05.2010 11:01:06

28-29 MAYIS 2010 6.GELENEKSEL ÇİÇEK FESTİVALİNE ANTALYA HALKINI BEKLİYORUZ.BİLGİ:ANTALYA TİCARET BORSASI ETKİNLİKLERİ ÇAKIRMAYIN...