1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çiçek Festivali'nin adı değişiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan ‘Çiçek Festivali’, 2010 yılından itibaren ‘Çiçek Halı Festival’ olarak gerçekleştirilecek.

30 Mayıs’ta düzenlenecek festivalde çiçeklerle küçük bir Döşemealtı Halısı dokunacağı belirtilirken, Çiçek Halı Festivali’nin de ön tanıtımı yapılmış olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret Borsası önderliğinde 30 Mayıs’ta düzenlenecek olan festivalin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, sosyal ve kültürel projelere önem verdiklerini belirtti.

Çiçek Festivali’nin 2010 yılında ‘Çiçek Halı Festivali’ne dönüşeceğini belirten Başkan Akaydın,” 30 Mayıs’ta düzenlenecek Çiçek Festivali etkinlikleri içinde gelecek yılın ön tanıtımı açısından çiçeklerle küçük bir Döşemealtı halısı dokunacak. Gelecek yıldan itibaren düzenlenecek olan Antalya Çiçek Halı Festivali ile başta Cumhuriyet Meydanı olmak üzere kentteki birçok meydan çiçekten halılarla donatılacak. Döşemealtı halılarının binlerce yıllık geçmişinden gelen Anadolu motifleri rengarenk kesme çiçeklerle yeniden hayat bulacak” diye konuştu.

Antalya’nın festivaller kenti olması ve turizmin 12 aya yayılması konusunda gerçekleştirilecek projeler için bir adım atıldığını vurgulayan Başkan Akaydın, “Düzenlenecek çeşitli festival etkinlikleriyle Antalyalılar sürprizlerle karşılaşacak” dedi.

Çiçek Halı Festivali’nde zihinsel engelli bireylerin de çiçek halıları dokuyarak sosyal hayata katılacağını ifade eden Başkan Akaydın, festival sayesinde hem kentin tarım değerleri ve kesme çiçek sektörünün hem de Döşemealtı halılarının tanıtımının yapılacağını söyledi.

Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Kepez Belediyesi, ATSO, Antalya İhracatçılar Birlikleri, Çiçek Tanıtım Grubu Oluşumu’nun desteği ile düzenlenecek olan Çiçek Festivali, 30 Mayıs Cumartesi saat 16.00’da kortej ile başlayacak. Tramvay Yolu’ndan düzenlenecek kortej, Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle devam edecek.

Etkinlikler içerisinde halka ve turistlere çiçek dağıtılması, çiçeklerden küçük bir Döşemealtı Halısı dokunması yer alırken ayrıca festival kapsamında bir de yarışma düzenlenecek. Çiçek Dizaynı Yarışması’nda dereceye girenler ise çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 12:51:29
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?