21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çiçekçiler Sevgililer Günü'ne hazır

Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Mehmet Soydal, sevgililerin gül alırken, canlı, parlak, yaprakları dökülmeyen, taze, gülleri boydan eğri olmayan ve güzel kokulu olmalarına dikkat etmelerini istedi.

Soydal, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlediği basın toplantısında; dostluğun, kardeşliğin, barış ve sevginin simgesi çiçeğin günümüzde ekonomik sıkıntılar nedeniyle önemini yitirmeye başladığını söyledi. Temel gıda maddeleri gibi çiçek satılamadığını belirten Soydal, çiçek satışlarının en çok öğretmenler günü, yılbaşı, anneler günü ve özellikle de 14 Şubat sevgililer gününde arttığını anlattı.

Sevgililer Günü'ne çiçekçilerin hazır olduğunu ifade eden Soydal, şöyle konuştu: "Antalya'ya geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından ithal çiçeğin gelmemesi bizi çok sevindirdi. İş yerlerimizde tamamı bizim üretimimiz olan Antalya, İzmir ve Mersin bölgesinin çiçekleri satılacaktır. Her yıl Sevgililer Günü'nde çiçek fiyatlarının pahalılığından yakınılmaktadır. Biz çiçek fiyatlarında bir artış yapmadık. Bu yıl da geçen yılki fiyatlarla çiçek satacağız. Zaten son 5 yıldır Sevgililer Günü'nde artış yapmadan çiçeklerimizi satıyoruz. Bugün sattığımız çiçek fiyatları 5 yıl öncesinin fiyatlarıyla aynı" Çiçek fiyatlarını kendilerinin artırmadığını anlatan Mehmet Soydal, fiyat farklılığının açık artırma usulüyle ortaya çıkan arz ve talep dengesinden kaynaklandığını söyledi.

Her rengin ve çiçeğin farklı mesaj içerdiğini belirten Soydal, çiçek alırken şunlara dikkat etmelerini istedi: "Beyaz renk saflığı ve temizliği; kırmızı renk aşkı; altın sarısı bolluğu ve bereketi; yeşil renk mahcubiyeti ifade etmektedir. Bunun yanında kırmızı gül aşkı; mavi gül ilahi aşkı; sarı gül sıcak sevgiyi; pembe gül, gönlüm sendeyi; menekşe ketum aşkı; orkide mağrur ve gururluyu; iriş ise aşk hatırasını anımsatmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız çiçek alırken kendilerine en uygun çiçeği almalılar."

Sevgililere zorda kalmamaları için bazı tiyolar veren Soydal, "Sevgililer alacakları çiçekleri çok iyi seçmeli. Özellikle gül canlı, parlak, yaprakları dökülmeyen, taze ve gülleri boydan eğri olmayan güzel kokulu olmalı. Ayrıca firezyalarda uzun boylu kokulu, celberalarda soğuktan etkilenmemiş, kazabilankalarda yapraklarının koyu yeşil olmasına dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.

Çiçekçi esnafının son 5 yıldır özellikle Sevgililer Günü'nü çok iyi geçiremediğini anlatan Soydal, geçen yıl 40 bin dal çiçek satılabildiğini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 14:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?