8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çiftçi kadınlar yarışacak

Alanya İlçe Tarım Müdürü Umut Olgun, ilçede bulunan çiftçi kadınların yarışacağını ve dereceye girenlere çeşitli hediyeler verileceğini söyledi. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasında Alanya'yı temsil edecek çiftçi kadınlar, 23 Ocak Salı günü birbirleriyle yarışacak. Alanya Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılacak olan bilgi yarışmasına Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, TRT Antalya Bölge Radyosu Müdürü Gürsel Kaya, Tarım İlçe Müdürü Umut Olgun da katılacak. Yarışmaya Yeşilöz, Seki, Çakalllar, Hacıkerimler, İmamlı, Bıçakcı köyleri ile Kestel ve Türkler beldelerinden 2'şer kişiyle katılacak olan 9 ekip çiftçi kadın arasından 2 finalist seçilecek. 

Alanya'yı temsil edecek finalistlerin seçileceği yarışmada çiftçi kadınlara çeşitli hediyelerin dağıtılacağını belirten İlçe Tarım Müdürü Umut Olgun, "Yarışmacılara ev ekonomisi, gıda muhafaza, sulama, meyvecilik, sebzecilik, organik tarım, hayvancılık, tarla bitkileri konularında sorular soracağız. Antalya'da yapılacak il seçmelerinde Alanya'yı temsil edecek finalistlerimizi seçeceğiz. Tüm Alanya halkını yarışmacılarımıza destek vermeleri ve yarışmayı izlemeleri için 23 Ocak'ta Belediye Düğün Salonu'na bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 14:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?