21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çiftçilere fıstık desteği

Antalya İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından Korkuteli ilçesindeki çiftçilere bin adet tüplü ve aşılı Antep fıstığı fidanı dağıtıldı. 

Korkuteli'ndeki çiftçilerin daha iyi gelir elde etmesini amaçlayan Tarım İl Müdürlüğü, meyvecilik ve mantara alternatif olarak, Antep fıstığı üretimini teşvik etmek için talepte bulunan İmecik, Avdan ve Beğiş köylüsüne Antep fıstığı fidanı dağıttı. Fidan başı 8 YTL olan ancak destekleme ile çiftçinin 3 YTL aldığı fidanlardan 5 yıl sonra verim alınabilecek. 

Modern tarımın ilk adımlarından birinin daha atıldığını belirten Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın, "İl Özel İdare bütçesinden desteklediğimiz bu projeyle kırsal alanda çiftçiye yan gelir olarak bin adet tüplü ve aşılı Antep fıstığı dağıtımı yaptık. Pazar sorunu bulunmayan kaliteli ürünler yetiştirecek olan üretici, 5 yıl sonra verim alacak. Teşvik amacıyla ve ilk defa ekimi yapılacak olan Antep fıstığı, Avdan, Beğiş, İmecik köylerinde gerekli alt yapı araştırılmasının ardından teşvik amacıyla verildi. Bu 5 yılı kapsayan bir projedir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 12:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?