1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çiftçilerin süne derdi

Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki hububat üreticileri büyük hayal kırıklığına uğradı.

Süne ile mücadelenin yeterinde yapılmadığını belirten çiftçiler, kendilerini ziyaret eden Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ve İl Genel Meclisi Üyesi Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin Çil’e sorunlarını aktardı.

Süne mücadelesinde bireysel ilaçlama ile başarılı olunamayacağını belirten üreticiler, “Tarım Bakanlığı ve Ziraat Odası bu konuda bizlere destek olmalı. Bir tarlayı ilaçlama yaptığımız da süne diğer komşu tarlaya geçiyor. Bu nedenle ne yapılsa sonuç alınamıyor. Tarım Bakanlığı, il ve İlçe Müdürlüğü genel olarak uçak ile ilaçlama yapmalı ki sağlıklı sonuç elde edilebilsin. Şimdi ürettiğimiz buğdayın özü kaybolmuş ve sadece yemlik olarak satabiliriz. Zaten maliyet kurtarmıyor.”

Üreticilerin derdini dinleyen ve buğdayı hasadını yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Çil, “Bu sıkıntıları İl Genel Meclisi’ne ve ilgili kurumlara ulaştırmaya çalışırız. Bu sezon yapılacak bir şey kalmamış durumda. İnşallah Bakanlık yetkilileri üreticinin sıkıntılarını çözer. Bize düşen görev olursa yapmaya hazırız” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 11:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?