1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çiftçiye 90 ton buğday tohumu

Antalya’nın Korkuteli ilçe Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, İlçedeki çiftçiler için 90 Ton 1. sınıf ekmeklik sertifikalı buğday tohumu satışlarına başladıklarını söyledi.

Ziraat Odası, İlçe çiftçileri için 90 Ton 1. sınıf ekmeklik sertifikalı buğday tohumunu önümüzdeki günlerde dağıtacak. Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, yüksek verim sağlayan 1. sınıf ekmeklik sertifikalı buğday tohumu satışlarına başlandığını söyledi.

Tohumları önümüzdeki günlerde çiftçilere dağıtacaklarını belirten Büyükçetin, “Çiftçilerimiz kaliteli ve verimli bir ürün alabilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Çiftçilerimiz toprak tahlili yaptırarak toprağına uygun olan ürünleri seçmelidirler. Çiftçilerimiz sürekli araştırmalarını yaparak, en yüksek verimi alacakları kaliteli tohumları kullanmalarını tavsiye ediyorum. Tarım 92, Takat 18, Kızıltan 21 ve Bazoztaj 13 çeşidi olmak üzere toplam 90 ton sertifikalı tohumun geldi. Tohumları önümüzdeki günlerde satışa sunacağız” dedi.

Babadan kalma yöntemlerle yapılan tarımın bırakılarak yeni modern yöntemlerin kullanılmasını isteyen Büyükçetin, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı çiftçilerin daha fazla ürün elde etmesi ve sattığı üründen para kazanması için sertifikalı tohum desteği yapıyor. Bu destekle hem daha ucuza tohum alabiliyorsunuz hem de daha fazla ürün elde ediyorsunuz. Sertifikalı tohum ile yüzde 30 daha fazla ürün elde ediyorsunuz. Bu ürünün kilogramını da daha pahalıya satarak daha çok kazanıyorsunuz.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 11:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?