1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çiftçiye köprü cezası şoku!

İSTANBUL'A GİTMEYEN ÇİFTÇİYE KÖPRÜ CEZASI

Korkuteli ilçesinde yaşayan çiftçi Mehmet Uysal'a, 2008 yılında satın aldığı traktörü için hiç gitmediği İstanbul'dan 2005 yılına ait köprü geçiş ücreti cezası kesildi.

Korkuteli'nin Osman Kalfalar köyünde yaşayan Mehmet Uysal'a, Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü Ana Kontrol Merkezi Başmühendisliği'nden, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden 12 Ekim 2005 tarihi ve 6 Kasım 2006 tarihleri arasında 9 kez 07 RR 849 plakalı traktörüyle geçtiği için ve bu geçişlerde geçiş bedeli olan 3.50 TL'lik gişe ücretini ödemediği gerekçesiyle idari para cezası ile birlikte toplam 357,50 TL para cezası tebligatı geldi.

Mehmet Uysal da tebligatı aldığında şaşkına döndü. Uysal, tebligatta ayrıca borcun 15 gün içerisinde ödenmesi gerektiği yönünde uyarı yapıldığını söyledi.

Hayatı boyunca İstanbul'a hiç traktörüyle gitmediğini, traktörünü de 2008 yılında satın aldığını belirten Mehmet Uysal, "İlçeden İstanbul'a traktörle gitmek en azından üç gün sürer. Bu tebligat beni çok şaşırttı" dedi.

İhbarname geldiğinde bir yerlere müracaat etme ihtiyacı duyduğunu anlatan Uysal, şöyle konuştu: "Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik tescil büro amirliğine gittim. Ancak, görevliler bildirim ismime geldiği için bir şey yapamayacaklarını söylediler. Hatta orada yaptıkları araştırmada, traktörden başka üzerime kayıtlı herhangi bir aracın bulunmadığını belirttiler. Zaten traktörden başka otobüs, özel otomobil, TIR gibi başka araç kullanmadım, kullanamam da. İstanbul'u bu plakalı ne traktör ne de başka bir şeyle hiç gitmedim."

Söz konusu cezayı ödemeyeceğini bildiren Uysal, şunları söyledi: "Ben 357.50 TL'ye değil bu saçmalığa tepki olarak bu borcu ödemeyeceğim. Olay, plakanın yanlış okunması veya belirtilen tarihte köprüden geçen araçtaki plakanın çalıntı olabilme ihtimalinden kaynaklanmış olabilir. Bu olayın muhatabı ben değilim gerekli düzeltmelerin yapılması gerekiyor."

İSTANBUL'A GİTMEYEN ÇİFTÇİYE KÖPRÜ CEZASI
İSTANBUL'A GİTMEYEN ÇİFTÇİYE KÖPRÜ CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 14:19:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 16:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?