7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çiftçiye mazot ve gübre desteği

Antalya Korkuteli Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın, 2007 yılında çiftçilere Tarım Bakanlığın belirlediği ürün çeşidine göre dekar başına kimyevi gübre ve mazot desteği olarak 1 ile 5 YTL arasında Doğrudan Gelir Desteği (DGD) primi ödeneceğini bildirdi. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Resmi Gazete de yayımlanan DGD ödemesi yapılmasına dair tebliği kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan ve DGD ödemesinden faydalanan çiftçilere kimyevi gübre ve mazot desteği yapılacağını ifade eden Akalın, bu primden 2006 yılında başvuru yapanların yararlanabileceğini söyledi. 

İbrahim Akalın, çiftçilerin Bakanlık tarafından sağlanmış olan her türlü desteklemelerden faydalanmaları için, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğinin altını çizerek, çiftçilerin alınacak primin çeşit ve kapsamları hakkında da detaylı bilgi almaları gerektiğini kaydetti. 

Bakanlıkça belirlenen esaslara göre çiftçi başına verilecek toplam arazi miktarının 500 dekardan fazla olmamasının esas alındığını belirten Akalın, "Sebze, meyve ve süs bitkileriyle, özel çayır, mera ve orman ürünlerine dekar başına mazot desteği 1.8 YTL, kimyevi destek ise 1.43 YTL. Hububat, yem bitkileri, baklagiller ve yumru bitkiler için mazotta dekar başına 2.88 YTL, kimyevi gübrede ise 2.13 YTL. Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkilerinde ise mazotta 5.4 YTL, kimyevi gübrede 3 YTL destek verilecek." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 11:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?