22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çiftçiye ücretsiz danışmanlık hizmeti

ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Antalya Toptancı Hal Müdürü Rıza Uysal, Türkiye'de ilk kez bir toptancı hal bünyesinde tarım danışmanı istihdam edildiğini açıkladı.

Sosyal sorumluluk ve sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak ücretsiz tarım danışmanlığı hizmeti verildiğini kaydeden Antalya Toptancı Hal Müdürü Rıza Uysal, “Bu hizmetle çiftçilerin bilinçli üretim yapmalarını sağlamak, insan ve çevre sağlığına duyarlı üretim yapmalarını hedefliyoruz. Danışmanlık hizmetiyle çiftçilerin üretimde karşılaştıkları sorunlara çözüm üretilecek” dedi. Uysal, ilerleyen günlerde çiftçi ve müstahsillerin eğitimi konusunda sektör temsilcilerinin de yer alacağı eğitim programları gerçekleştireceklerini söyledi.

HER ÇİFTÇİYE DESTEK

Tarım Danışmanı olarak göreve başlayan Melek Şanlı ise iyi tarım uygulamaları eğitimi, reçete yazma, çiftçi kayıt defteri tedarik etme, köy toplantıları, kurumlar arası ilişkiler, medya planlama ve üretici bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini söyledi. Melek Şanlı, hafta içi mesai saatlerinde kendilerine şahsen ve telefonla müracaat eden her üreticiye yardım edeceklerini belirtti.

ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 12:09:01
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 13:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?