22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Çığırtkanların defterini düreceğim'

Alanya Kaymakamlığı bünyesinde gerçekleştirilen İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Kaymakam Hulusi Doğan, "2008'de hedefimiz hanutçuları ortadan kaldırmak. Hanutçuluk ve çığırtkanlık yapanın defterini düreceğim" dedi.


İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı; il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, ilçedeki kurum ve kuruluşların yetkilileri ve belediye başkanlarının katılımıyla Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, 2008 yılındaki en önemli hedefin hanutçuluğu ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, "Hanutçuluk ve çığırtkanlık yapanın gözünün yaşına bakmam. Sokakta satıcı görmek istemiyorum. Sahil kenarında turiste birşeyler satmaya kalkan kişiler satış yapmayacaklar. Çok açık söylüyorum. Bu konuda çok hassasım. Alanya'da herhangi bir esnaf böyle birşey yaparsa cezayı basar, dükkanını kapatırım. Turist rahat gezmeli" diye konuştu.


Daha sonra konuşan Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu ise, "2007 sezonu çok kötü bir sezon değildi. Antalya ve diğer illerin ardından Alanya geldi. Hanutçuluğun azaldığı bir yıl geçirdik. Bunun yanında ufak tefek şikayetler oldu. ALTAV olarak fuarlara katıldık" dedi.


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner de, "Herşeyden önce belediyeler açısından koordinasyon gerekiyor. Alanya'nın 16 beldesi ortak karar alarak bir koordinasyon kurmalı. Alanya yaz ve kış planlamasında işbirliği yapıp kaynaklarını kontrol etmeli. Herşey dahil sistemi bir pazarlama birimidir. Bu yüzden kaldırılamaz. Turizmin çeşitlendirilmesi, otellerin ve esnafın desteklenmesi gerekir. Herşey dahil sisteminde ekstra fiyat uygulaması yok olduğu için, dışardaki fiyatların uygun olması gerekir. Alanya turizmi için 3 unsur önemli. Havalimanı, müşteri memnuniyeti ve tanıtım. Bu unsurların oluşmasında tur operatörleri ve seyahat acentelerine büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.


Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ise, turizmin olmazsa olmazının güvenlik olduğunu belirterek, "2007 yılındaki suç oranları geçmiş yıllara göre belli oranlarda azalmıştır. Cinayet, adam yaralama ve kapkaç suçları Alanya'da yoğun yaşanmıştır. Ekiplerimizin sayesinde bu oranı aşağılara çekerek 2007 yılını güvenlik açısından olumlu geçirdik" diye konuştu.


Toplantı, diğer kurum ve kuruluş temsilcilerinin yaptığı değerlendirme konuşmalarıyla devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 03:36:27
Güncelleme :18 Ocak 2008 Cuma 03:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?