21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çığırtkanlık yapan işyerleri kapatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları ve turistlere rahatsızlık veren çığırtkanlığa karşı mücadelesini sürdürüyor.

Büyükşehir Encümeni, Dönerciler Çarşısı’nda tüm uyarılara rağmen çığırtkanlık yaparak insanları rahatsız eden 6 iş yerine bir günlük kapama cezası verdi. İş yerleri Zabıta tarafından birer gün arayla mühürleniyor.

Büyükşehir Zabıta ekipleri, müşteriyi zorlayan, rahatsız eden çığırtkanlara karşı başta kent merkezindeki caddelerde sıkı denetim uyguluyor. Bu denetimler sırasında, çığırtkanlık yapan esnaf önce uyarılıyor. Uyarıyı ciddiye almayanlara para cezası kesiliyor. İnsanlara rahatsızlık vermeye devam ettiği tespit edilirse iş yeri kapatmaya varan ceza uygulaması yapılıyor.

Büyükşehir Zabıtası bu kapsamda, çığırtkanlığın yoğun olarak yaşandığı Dönerciler Çarşısı’nda esnafın yapılan tüm ikazları ve uygulanan para cezalarını dikkate almadığını tespit etti. 6 işyerine Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararı ile birer gün iş yeri kapama cezası verildi. Cezalar her gün bir işyerinin mühürlenmesi suretiyle uygulamaya konuluyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, “Turizm kenti Antalya’da çirkin görüntülere neden olan, insan onurunu zedeleyici tavır sergileyen çığırtkanlıktan, halk ve diğer esnaf son derece rahatsız. Müşteriler o işyerinin yakınından bile geçmek istemiyor. Bu esnaf kendi ekmeği ile oynadığının farkında değil” dedi.

Çığırtkanlıkla mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğini vurgulayan Ecemiş, “Amacımız esnafı sıkıntıya sokmak değil. Herkesin rahatsız olduğu çağdışı ve yasal olmayan bu uygulamanın bitmesini istiyoruz. Umarım bu davranışlar devam etmez ve daha ağır cezalar uygulamak zorunda kalmayız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?