21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çimento fabrikasına protesto

Akseki İlçesi'nde, kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta çimento fabrikası yapılmasını onayladığı ileri sürülen Akseki Belediye Başkanı Osman Salih Çelikel protesto edildi. 

İlk olarak Akseki Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşlar ve 11 köy muhtarı, çimento fabrikası kurulması girişimine, hazırladıkları pankartlarla tepki gösterdi. Hükümet Konağı önünden ayrılan eylemciler, hazırladıkları siyah tabutu da fabrikanın yapılacağı alana bıraktı. 

Kurulması düşünülen fabrikanın, Akseki'deki doğayı ve yerleşim birimlerini olumsuz yönde etkileyeceğini savunan AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Ekmekçi, "Turizm açısından bizim bu yörede beklentimiz çok. Biz burada kültür ve yayla turizmine Bakan Atilla Koç'un önderliğinde start vermiştik fakat buradaki alternatif turizm imkanları, fabrikanın kurulmasıyla yok olacak" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hasan Önder Çalık da çimento fabrikası kurulmasıyla ilgili çalışmalardan son anda haberdar olduklarını belirtti. Çalık sözlerine şöyle devam etti: 

"Belediye Başkanı Osman Salih Çelikel'in adeta bu işin proje sahibi gibi konuyu lanse edip, halkın olurunu aldığını söylemesi karşısında araştırma yaptık. Ne belediye meclis üyelerinin, ne parti meclis üyelerinin, ne de halkın bu konudan haberdar olmadığını görünce bu davranışın, belediye başkanını şahsi bir tavrı olduğunu anladık. Başkanın sergilediği davranış ve attığı imzalar, benim partimi ve belediyemi temsil etmiyor. CHP'li bir belediye başkanının, kimseye söylemeden, adeta gümrükten mal kaçırır gibi bir çalışma yapıp daha sonra bunu, halkın düşüncesidir diye sunması kabul edilemezdir". Belediye başkanının, projeye yıllık izinde olduğu bir dönem içinde imza attığına dikkat çeken Çalık, bu imzanın geçerli olup olmadığının araştırılacağını sözlerine ekledi. 
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 11:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?