22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çin'den ikinci kardeş kent

ÇİN'DEN İKİNCİ KARDEŞ KENT

Çin'de ikinci kardeş kent protokolünü imzalayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın Çin'den gelecek turistlerle turizmin 12 aya yayılabileceğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Çin'de Antalya turizmi adına önemli girişimlerde bulundu. Çin'de kardeş kent Haikou'yu ekibiyle birlikte ziyaret eden Başkan Akaydın, ikinci kardeş kent Kunming ile de protokol imzaladı. Çin ziyaretini değerlendiren Başkan Akaydın, çok başarılı bir inceleme ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye'yi ve Antalya'yı başarıyla temsil ettiklerini belirten Başkan Akaydın, “Özellikle Haikou'da çok üst düzeyde kabul gördük. Bu bizi çok mutlu etti. Bizim onlardan öğreneceklerimiz ve onlara öğreteceğimiz şeyler var. Özellikle Haikou, Antalya'nın turizm açısından yaptığı ataktan çok etkilenmiş bir kent. Ancak bölgeyi ziyaret eden yıllık yabancı turist sayısı 100 bin ile 200 bin arasında. 8-10 milyon arasında yerli turist ağırlıyorlar. Dünya çapında tanınan bir merkez olmak istiyorlar. Fuar ve sergi alanları bakımından dünyanın en güzel tesislerini yapmışlar diyebiliriz” dedi.

TURİZM TENCEREMİZİ 12 AY KAYNATABİLİRİZ

Başkan Akaydın, turizm alanında faaliyet gösteren kurumlarla Çin'de boy gösterilmesi gerektiğini anlattı. Antalya'nın tanınırlığının arttırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

“Çin'den turist çekmenin yollarını bulmalıyız. Çinliler deniz, güneş, kum konseptinden daha çok kültür, spor ve tarih konseptine daha yakınlar. Yapacağımız tanıtım faaliyetleri buna yönelik olmalı. Haikou ile ilişkilerimizi sağlıklı olarak değerlendirmeliyiz. Antalya'nın bundan kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Açıkça Çin'in nüfusunu göz önünde bulundurduğumuzda nüfusun binde birini Antalya'ya çekebilsek kentimiz için çok büyük katkı olur. Çinliler tatillerini sadece milli bayramlarda yapıyor. Bu milli bayramlar da bizim kış aylarımıza denk geliyor. Dolayısıyla buraya çekeceğimiz Çinli turistlerle turizm tenceremizi 12 ay kaynatabiliriz. Ancak Antalya'daki turistik tesislerin de Çin mutfağına önem vermeleri faydalı olur.”

GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMINA DAVET

Güneş enerjisi alanında yatırım yapan bir şirketin üretim tesislerini gezme fırsatı bulduklarını dile getiren Başkan Akaydın, incelemeden çok etkilendiklerini kaydetti. Çinlilerin güneş enerjisi konusunda dünyanın her yerinde yatırım yaptığını duyduğunu ifade eden Başkan Akaydın, “Kendilerini bu konuda Antalya'ya yatırım yapmaya devam ettik. Fuarcılık ve sergi alanında da benim şimdiye kadar dünyada gördüğüm en büyük ve en konforlu merkezine sahipler. Golf ve SPA turizmi açısından büyük bir patlama yaşıyorlar. Bu konularda da Çinlilerin tecrübelerinden yararlanabiliriz” dedi.

ÇİN'DEN İKİNCİ KARDEŞ ŞEHİR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Haikou'dan sonra Çin'den Kunming kentiyle de kardeş şehir protokolü imzaladı. Protokol, Başkan Mustafa Akaydın ile Kunming Belediye Başkanı Zhang Zulin ile arasında imzalandı. Zhang Zulin, Antalya'nın Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu bildiklerini kaydetti. Zulin, “Antalya'dan öğreneceğimiz çok şey var” dedi. Başkan Mustafa Akaydın ise turizmin ülkelerin ekonomisi için çok önemli bir faaliyet olduğunu belirterek, “İki şehir arasında başlayan kardeşlik ilişkilerinin birçok alanda işbirliğine yol açacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Mustafa Akaydın ve beraberindekiler, Haikou'da da incelemelerde bulundu. Burada Dostluk Parkı'nın açılışına katılan Akaydın, Çinli yetkililerle birlikte iki kenti temsil eden dostluk ağacını dikti.

ÇİN'DEN İKİNCİ KARDEŞ KENT
ÇİN'DEN İKİNCİ KARDEŞ KENT
ÇİN'DEN İKİNCİ KARDEŞ KENT
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 16:57:01
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 17:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?