1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çin'in katliamına öfke büyüyor

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'de öldürülen Uygur Türkleri için Antalya'nın Korkuteli ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Dergisi İlçe Temsilciği tarafından organize edilen cenaze namazı Cuma namazının adından Çayırlı Cami'nde gerçekleşti. Çayırlı Cami bahçesinde çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazının ardından ölenler için dua edildi.

Namaza katılanlar tekbir getirip, ellerindeki pankartlarla katliamı protesto etti. 'Made in Çin', 'Türkistan 2'inci Endülüs Olmasın', 'Kardeş Uygur direnişi, direnişimizdir', 'Uygur halkı, Yalnız değilsin', 'Vahşet doğu Türkistan'da, acısı yüreğimizde' yazılı pankartlarla protestolarını gösteren vatandaşlar, gıyabi cenaze namazının ardından dağıldı.

Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Dergisi İle Temsilciliği'nin ortak basın açıklamasında şu sözlere yer verildi:

"Urumçi'de yeni bir katliam yaşanıyor. Ancak çok zor şartlar altında bölgeden alınan bilgiler bu sayının 300 civarında olduğunu gösteriyor. Çin, Dünya'nın gözünün içine baka baka Doğu Türkistan'da ilk çağları hatırlatan insanlık dışı korkunç bir baskı uyguluyor. 30 milyona yakın Doğu Türkistanlı en doğal insan haklarından mahrum bırakılarak kölelik rejimi altında hayatta kalmaya çalışıyor. Urumçi'deki son katliam Çin'in ilk uygulaması olmadığı gibi sonuncusu da olmayacak gibi görünüyor. Dünya'nın ilgisizliği, bu vahşete hiçbir yaptırımın uygulanmayışı, Doğu Türkistan Türklerinin bir milyar iki yüz milyonluk bir kitleye karşı koyma imkanlarının bulunmayışı bu elim tabloyu ortaya çıkarıyor."
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 17:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?