21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çinli polisler Türk meslektaşlarına hayran kaldı

Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Çin Halk Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan karşılıklı ziyaretler çerçevesinde Antalya’ya gelen Çinli polisler, Türk polisine hayran kaldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Qingdao Emniyet Müdür Yardımcısı Li Liushen ve beraberindeki 9 kişilik heyet, Antalya Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı’nı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ekmekçibaşı, Çinli meslektaşlarına müdürlük bünyesindeki birimleri gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde açılan silah sergisini gezen Çinli heyet, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polislerinin hazırladığı gösteriyi izledi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin eylemci kılığındaki meslektaşlarını taş yağmura tuttuğu ve kısa sürede etkisiz hale getirdiği gösteriye Çinli polisler hayran kaldı. Daha sonra köpek barınağını gezen Çinli polisler meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulundu.

Antalya Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı, yapılan bilgi alışverişinin büyük yarar sağladığını belirterek, "Çinli meslektaşlarımızı ağırlamaktan son derece memnunuz. Çinli polisler özellikle toplumsal olaylarla ilgili bilgiler aldı. Bu olaylardan biz de geride olduklarını gördük" dedi.

antalya
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 14:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?