21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Cinsel sorunlar evliliği vuruyor!

Evlilikte her çiftin, eğitim, sosyal statü, sınıf, dil ve ırk ayırmadan yaşadıkları sıkıntılar olduğunu ve bunların tedbir alınmaması durumunda boşanmayla sonuçlanabileceğini söyleyen An-Deva Hastaneleri Psikolojik danışmanı Dr. H.Burcu Tatoğlu, problemlerin yüzde 70'ini ise cinsel anlaşmazlık ve uyuşmazlığın oluşturduğunu ifade etti.

Hastaneden danışmanlık hizmeti almak isteyenlerin yüzde 80'inini evlilikte problem yaşayanların oluşturduğunu hatırlatan Dr. Tatoğlu, problemin kaynağına göre öne çıkan konuları ise, cinsel sorunlar ile bu sorunların ve beklentilerin eşler tarafından birbirleriyle paylaşılamaması, kişinin eşine karşı gerçek dışı beklentileri, evliliğe yönelik beklentiler, beklentilerin karşılanmaması,yine beklentilerin ve sorunların ifade edilmemesi ya da ifade ediliş biçimi, kendini yeterince anlatama, eşini olduğu
gibi kabullenmeme, ekonomik sorunlarda birbirlerine destek olmamaları, bireysel hayatlarının da olması nedeniyle birbirlerine ve evliliğe aşırı yoğunlaşmamak olarak sıraladı.

Psikolojik Danışman Tatoğlu, evlilikte bu tür problemleri yaşayan kadın ve erkeklerin tek tek ya da her ikisinin birlikte psikolojik danışma hizmeti almalarının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?