1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çoban köpekleri görücüye çıkıyor

Alman çoban köpekleri, 21 Haziran'da Antalya'da görücüye çıkıyor. Kentte evlerde beslenen köpekler yaşa göre 14 ayrı grupta ırk standartları açısından değerlendirilip uluslararası geçerliliği olan sertifikalarına kavuşacak.

Irkın bozulmaması amacıyla düzenlenen etkinlikte, dereceye giren Alman çoban köpeklerini kupa ve sertifikanın yanında 15 kiloluk mamalar bekliyor.
Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından düzenlenecek 2. Uluslararası Antalya Şampiyonası- Alman Çoban Köpekleri Irk Standartları Yarışması, 21 Haziran'da Falez 2 Park'ta düzenlenecek.

Köpeklerin ırk standartlarının değerlendirilip grubun en iyisinin seçileceği şampiyonaya Antalya'da evlerde beslenen ve derneğe kayıtlı 400 Alman çoban köpeği katılacak. Hakem olarak Dünya Alman Çoban Köpekleri Federasyonu'ndan (WUSV) Olman Berd Weber katılacak.

Şampiyonanın önemine değinen Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karataş, ülkemizde 'köpek kültürü' ve 'kinoloji' terimlerinin henüz yeni tanımlandığını belirterek, "Derneğimizin amacı da bu noktada başlıyor" dedi.

ÜSTÜN VASIFLARA SAHİPLER

Alman çoban köpeklerinin üstün vasıflarının 'iş köpeği', 'koruma köpeği', 'aile köpeği' ve 'arama kurtarma köpeği' olarak bütün dünyada ispat edildiğine dikkat çeken Karataş, şunları söyledi:

"Ülkemizde Alman çoban köpekleri, yavru iken bakım ve beslenmesinden başlayarak eğitiminde ve üretiminde yapılan yanlışlıklar sebebiyle henüz uluslararası standartların gerisindedir.Derneğimiz bu standartları yakalayarak ülkemizi uluslararası yarışma ve şampiyonalarda temsil etmek amacındadır."
Karataş, Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği iki yıl önce kurulmasına karşın uluslararası geçerlilik konusunda ve ulusal tabandaki çalışmalarından dolayı layık olduğu yerde bulunduğunu söyledi.

Çalışmalarının Uluslararası Kinoloji Federasyonu ve Dünya Alman Çoban Köpekleri Birliği yönetmeliklerine uygun olarak yapıldığına dikkat çeken Karataş,
21 Haziran'daki şampiyonaya tüm Antalyalıların davetli olduğunu söyledi.

ÜREMELERİ İÇİN ÖZEL SERTİKA

Karataş, Alman çoban köpeğinin ırkının bozulmaması için çiftleşme döneminde bu şampiyonaya katılıp sertifika almış olan köpeklerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada Alman çoban köpeklerinin üremesine, hakem değerlendirilmesi ile karar verildiğini anlatan Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üretim izni alınıyor, ırkın bozulmasını önlemek için. Ayrıca çiftleşecek köpeklerin kan uyumlu olup olmadığına bakılıyor, çekilen röntgenler ile eklem yerlerinde herhangi bir hastalık olup olmadığına bakılıyor. Bu yıl ikinci kez düzenleyeceğimiz şampiyonada tüm bu konular ele alınacak."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?