21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

’Çocuğumu görmek istiyorum’

Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’nin misafirhanesinde vize ihlali nedeniyle yaklaşık altı aydır zorunlu olarak kalan Gürcistan uyruklu 30 yaşındaki Nazo Lamidze, avukatı aracılığıyla DHA’ya ilettiği mektupta, birlikte yaşadığı Türk’ten olan çocuğunu görmek istediğini söyledi.

Lamidze, Antalyalı Adem Şentürk ile nikáhsız yaşadığını anlattığı mektubunda, "Bir çocuğumuz oldu. Adem daha sonra başka bir kadına aşık oldu. Çocuğumu ve beni dövmeye başladı. Onu yeniden kazanmaya çalıştım. Ama beni dinlemedi" dedi. Son olarak ’Piknik yapmaya gidiyoruz’ diyen eşi tarafından, ’vize ihlali yaptığı’ gerekçesiyle polise teslim edilince şaşkına döndüğünü söyleyen Nazo Lamidza, mektubunda başından geçenleri şöyle anlattı:

"Yabancılar pansiyonunda mahkumum ve 6 aydır çocuğumu göremiyorum. Nerede olduğunu çok merak ediyorum. Çünkü benim kocam iki sefer bana çocuğumuzu sattığını söylemiştir. Artık yalan mı, doğru mu bilemiyorum. Sağlığım ve psikolojim çok bozuldu. Ben bir anneyim ve anne olarak çocuğumun yanında olmak, onu yetiştirmek ve büyümesini görmek istiyorum."

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise Lamidze ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na yazı yazıldığını, oradan Gürcistan Büyükelçiliği ile temasa geçilerek genç kadın hakkında verilecek hükme göre sınırdışı edilip edilmeyeceğine karar verilmesini beklediklerini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 10:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?