16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Çocuk bezinde eroin ticareti

ANTALYA'DA 'HİTLER UYUŞTURUCUSU' OPERASYONU

Antalya'da, Nazi lideri Adolf Hitler'in kullandığı iddia edilen dünya üzerindeki en etkili uyuşturucu olarak kabul edilen metanfetamin maddesi ele geçirildi. Zanlıların uyuşturucuyu çocuk bezleri içerisinde Van'dan Antalya'ya getirdikleri belirtildi.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, sekiz kişi gözaltına alındı. Antalya, Van ve Adıyaman'da düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda gözaltına alınan İbrahim T. (22), Nedim F. (45), Erdal H. (32), Murat Ç. (32), Volkan K. (21), Mustafa Y. (35), Selçuk K. (31), Hulusi Y. (31) isimli zanlıların Van'dan getirdikleri uyuşturucuyu Antalya'da kurmayı planladıkları imalathaneden piyasaya sürmek istedikleri öne sürüldü.

 Zanlıların bu nedenle Varsak ve Zeytinköy'de üç ayrı ev kiralayıp buraları imalathaneye dönüştürdükleri belirtildi. Uyuşturucu çetesinin lideri Nedim F.'nin TRT'de baş teknisyen olarak 17 yıldır görev yaptığı açıklandı.

EROİNİ ÇOCUK BEZİNDE SAKLAMIŞLAR

Zanlılarla birlikte 500 gram eroin, 1 tabanca, sahte kimlik ve 1 kilo 240 gram metanfetamin maddesi ele geçirildi. Zanlıların uyuşturucu maddelerini çocuk bezleri içerisinde saklayarak Antalya'ya kargoyla gönderdikleri ve bu sayede dikkat çekmedikleri belirtildi.

HİTLER'İN KULLANDIĞI UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Zanlılarla birlikte ele geçirilen metanfetamin maddesinin dünya üzerindeki en tehlikeli uyuşturucu maddesi olarak kabul edildiği öğrenildi. Türkiye'de daha önce İstanbul ve Van'da düzenlenen iki ayrı operasyonda ele geçirildiği öğrenilen metanfetamin maddesinin Alman Nazi lideri Adolf Hitler'in ve askerlerinin de kullandığı uyuşturucu maddesi olduğu belirtildi. Cam kırığı şeklinde olan ve eroinden yedi kat daha etkili olduğu belirtilen metanfetamin maddesinin piyasa değerinin 6 milyon 200 bin euro

olduğu belirtildi. 1919 yılında Japon bir kimyacı tarafından geliştirilen metanfetamin sentezinin 1 kilogramından milyonlarca uyuşturucu hap yapılabileceği açıklandı. Zanlıların bu maddeyi İran'dan temin ettikleri öğrenildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Çeteye yönelik operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Özel harekat ekipleriyle düzenlenen operasyona katılan narkotik köpeği de arabaya zulalanmış uyuşturucu maddelerini kısa sürede buldu. Gözaltına alınan zanlıların ifadelerinin devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği açıklandı.

ANTALYA'DA 'HİTLER UYUŞTURUCUSU' OPERASYONU
ANTALYA'DA 'HİTLER UYUŞTURUCUSU' OPERASYONU
ANTALYA'DA 'HİTLER UYUŞTURUCUSU' OPERASYONU
ANTALYA'DA 'HİTLER UYUŞTURUCUSU' OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 13:38:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 16:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?