21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çocuk işçiliğine hayır!

Antalya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir etkinlikte çeşitli okullarda okuyan öğrenciler "Çocuk İşçiliğine Hayır, Okumaya Evet" yürüyüşü yaptı.

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) tarafından ilan edilen 12 Haziran Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü Antalya'da kutlandı. Antalya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte başta Zübeyde Hanım Çocuk Esirgeme Kurumu olmak üzere çeşitli okullarda okuyan öğrenciler çocuk işçiliğini yaptıkları yürüyüşle protesto etti. Çocuklar, Kazım Özalp Caddesi'nde başladıkları yürüyüşlerine Cumhuriyet Meydanı'nda son verdi.

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, hızlı nüfus artışı ve yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle sokakta, tarım ve sanayide çalıştırılan çocuk sayısının hızla arttığına dikkat çekti.

Sokakta çalıştırılan çocukların her türlü tehlikeyle karşı karşıya bulunduklarını ifade eden Özen, şöyle konuştu: "Sokakta çalıştırılan çocuklar günün büyük bölümünde ya da tamamında ailelerinin ve toplumun korumasından uzak, her türlü ihmal ve tacizin gündeme geleceği ortamlarda çalıştıklarından daha büyük çocukların oluşturdukları çetelerin, alkoliklerin ve sokakta yaşayan uyuşturucu bağımlılarının istismar ve sömürüsüne açık durumdadır. Amacımız, eğitimine devam etmesi gereken çocukların sokakta çalıştırılmasına engel olmak, onların da çocuk olduğunu önce anne ve babalarına daha sonra toplumdaki tüm bireylere hatırlatmaktır."

Ramazan Özen, 2008 yılı başından bu yana Antalya'da sokakta çalışan toplam 153 çocuğun ailesine teslim edildiğini, bu ailelerin 19'una 114 YTL para cezası uygulandığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 15:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?