1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çocuk Meclisi Patara'da toplandı

İlköğretim okullarının öğrenci temsilcileri, Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Çocuk Meclisi'nde bir araya geldi.

Demokrasi sözcüleri projesi için Kaş'a gelen Antalya ve 19 ilçe ilköğretim okullarının öğrenci temsilcileri, ilçede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldı. Öğrenci temsilcileri Kaş Antik Patara'da Çocuk Meclisi toplantısı da yapıldı.

Antalya ve 19 ilçe ilköğretim okullarından 38 öğrenci temsilcisi ve 19 öğretmenin katıldığı Patara'daki çocuk meclisi toplantısına, Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Prof.Dr. Fahri Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Patara Muhtarı Arif Otlu, resmi daire müdürleri, amirleri, Patara köylüleri ve bir grup turist katıldı. Çocuk meclisi toplantısına temsili başkan olarak Korkuteli ilçesi ilköğretim okulu öğrencisi Fatma Kaplan seçildi. 38 öğrenci temsilcilerinden çocuk meclisine başkan olabilmek için Antik Tiyatroda çocuk hakları konusunda 5'er dakikalık konuşma yaptı. Temsilcilerden meclis başkanlığı için oy istedi.
 

Öğrenci temsilcilerinden Antalya Kepez Merkez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi Savaş Buhan el hareketleriyle anlatmak istediği okul öğretmeni tarafından sesli bir şekilde aktarıldı. Savaş Buhan, konuşmasında burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek "Engelli olmama rağmen seçilerek buraya geldim, bütün engellileri temsilen buradayım sessizlerin sesi olmak, tüm engellilerin engellerinin ortadan kaldırılması çabası için buradayım. Toplumumuzda engellilere yönelik negatif genellemeler yapılıyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasını istiyorum" dedi.

Devlet tarafından engellilere yönelik birçok yasal düzenleme yapılmasına rağmen maalesef toplumsal duyarlılığın gelişmediğini anlatan Buhan, "Bunun için medya aracılığı ile engellilere yönelik çeşitli proğramlar yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.
Çocuk meclis başkanlığı için gizli oy kullanan temsilcilerden 3'er oy alan Kumluca Cumhuriyet ilköğretim okulu öğrenci temsilcisi Cengizhan Şenkal ile Manavgat ilçesi ilköğretim okulu öğrenci temsilcisi Çağdaş Doğmer arasında tekrar açık oylama yapıldı. Daha sonra 22 oy alan Cengizhan Şenkal ilk çocuk meclisi başkanı oldu. Çocuk meclis başkanlığına seçilen Cengizhan Şenkal, yaptığı konuşmada "Çocuk haklarını en iyi şekilde savunacağım. Size ve meclise layık başkan olacağım" dedi.

Patara kazıları başkanı Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Fahri Işık da çocuk meclisine Likya Uygarlığı ve demokrasi hakkında bilgilendirme semineri verdi. Çocuk meclisi başkanı ve meclisi üyeleri, önce kendileri daha sonra konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 10:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?