1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çocuklar denize kavuşacak

Türkiye'nin dört bir yanında kırsal kesimlerde yaşayan yaşları 10 ile 15 arasında değişen 900 çocuk 9 ayrı dönemde rüyalarındaki denize kavuşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-İş Sendikası, 8 Temmuz - 11 Eylül tarihleri arasında Antalya Lara Birlik Plajı'nda 'Gençlik Kampı' düzenliyor. Ülkenin dört bir yanından yaşları 10 ile 15 arasında değişen 900 çocuk, 9 ayrı dönemde hiç görmedikleri denize girecek, ilk kez izci olup, drama ve satranç kursu görecek.

Kampla ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, kampa Türkiye'nin dört bir yanından çocukların katılacağını ve denizi görmeyen minikleri bir arada buluşturacaklarını söyledi.

Aktekin, "Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-İş Sendikası olarak, maddi durumu iyi olmayan ve daha önce hiç deniz görmemiş çocukları Lara Birlik Halk Plajı'nda 5 günlük kampa alıyor. Ücretsiz gerçekleştirilecek kampta çocuklar denizle buluşarak, Antalya'nın kültürel yerlerini gezecek.

Kamp süresince, gençler, denizle buluşmanın yanı sıra, drama, yüzme ve doğada yön bulma gibi sosyal ve kültürel eğitimler alacak. 100'e kişilik gruplar halinde 11 Eylül'e kadar 900 öğrenciyi kampımızda ağırlayacağız." dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 18:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?