22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çocuklar tiyatro ile buluşuyor

ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri kültür ve sanatla buluşturmak için bir proje başlattı. Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında başlatılan projeye göre, her hafta perşembe günü, merkeze uzak mahallelerde yaşayan öğrenciler ve aileler tiyatro izleyecek.

Projenin ilk konuk öğrencileri Kepez’de eğitim veren Ünsal İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) sahnelediği ‘Düşlerim Benim’ adlı çocuk oyununu izledi. Okul Müdürü Cüneyt Karatekin, Ünsal Mahalle Muhtarı Nazmi Cabadak da öğrencileri yalnız bırakmadı. Birçok öğrenci, hayatlarında ilk kez tiyatro izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, oyun sonunda ABT oyuncularını tebrik ederek, bu tür hizmetlerin yerel yönetimlerin görevi olduğunu söyledi. “Kentlilik bilinci oluşturmak istiyorsak, halkı sanatla buluşturacağız” diyen Başkan Akaydın, “Özellikle şehir merkezine uzak bölgelerde dar gelirli vatandaşlarımızın kültür etkinliklerimize katılımlarını sağlamak istiyoruz. Bu nedenle böyle bir proje doğdu. Bundan sonra her perşembe, vatandaşlar ve öğrenciler bizim davetlimiz olarak ABT’nin konuğu olacak. Ulaşımları da belediye tarafından sağlanacak. Öğrenciler çocuk oyunlarını izleyecek, aileleri de diğer oyunlarımızı izleme fırsatı bulacak” dedi.

Ünsal İlköğretim Okul Müdürü Cüneyt Karatekin de çocuklar için bu tür etkinliklerin önemine değindi. Ünsal Mahalle Muhtarı Nazmi Cabadak da, mahallesinde hiç tiyatroya gitmemiş öğrenci ve vatandaşların bulunduğuna dikkat çekerek, “Bölgemizde ekonomik durumu zayıf olan insanlar, böyle etkinliklere gidemiyor. Tiyatro nedir? diye sorsanız, size cevap veremeyenler çıkabilir. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi önemli bir görev üstlendi. Şimdi öğrencilerimiz ve mahalle sakinlerimiz tiyatro ile tanışıyor” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞUYOR
ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:23:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 14:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?