16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Çocuklara antibakteriyel ayakkabı

ÇOCUKLAR İÇİN ANTİBAKTERİYEL AYAKKABI

Türkiye'de ilk defa ayaklardaki bakterileri yüzde 99 oranında azaltan antibakteriyel ayakkabı üretildi.

İstanbul merkezli bir firma tarafından altı ay süren Ar-Ge çalışmasının ardından üretilen ve yüzde 99 oranında ayaktaki bakterileri azaltan antibakteriyel ayakkabı Antalya'da tanıtıldı. Yaz ayları öncesinde ayakta oluşabilecek olası bakteriler ve hastalıklardan çocukları koruyacak olan ayakkabılar müşteriler tarafından büyük ilgi görüyor.

Antibakteriyel ayakkabıyı, çocukların yüzlerindeki gülümsemelerinin hiçbir zaman solmaması için ürettiklerini söyleyen firmanın Genel Müdürü Fatih Tokdemir, "Ar-Ge çalışması sonucu ürettiğimiz ayakkabıların antibakteriyel olduğunu uluslar arası ve bağımsız laboratuvar olan Ekoteks laboratuvarlarının yaptığı testlerle de kanıtladık" dedi.

Ayakkabılar içerisinde bulunan kimyasal maddelerin çocukların sağlığını tehdit ettiğini anlatan Tokdemir, şöyle konuştu: "Günümüz koşullarında, zararlı bakterilerin yaygınlığı bilinen bir gerçek. Bu durumdan en çok etkilenenler çocuklar oluyor. Bu alanda yaptığımız çalışmalar sonucunda antibakteriyel ayakkabı üretmeyi başardığımız için çok mutluyuz."

Ürünlerinde, çocukların sağlığını tehdit edecek hiçbir kimyasal maddenin bulunmadığını belirten Tokdemir, sözlerine şöyle devam etti: "Amacımız çocukların daha sağlıklı ayakkabı giyebilmesidir. Özellikle yaklaşan yaz dönemi öncesinde ayaklardaki terleme nedeniyle oluşacak bakterilerin önüne geçmiş olacağız."

Ürettikleri ayakkabıların, içerisinde yer alan özel madde sayesinde sağlıklı, güvenle kullanılabilecek bir ayakkabı halini aldığını belirten Tokdemir, "Şimdilik sadece çocuklar için ürettiğimiz bu ayakkabıları ilerleyen dönemlerde yetişkinler için de üreteceğiz. Şu ana kadar ilgi gerçekten çok yoğun" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR İÇİN ANTİBAKTERİYEL AYAKKABI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 09:31:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 09:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?