22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çocuklara özel hayvanat bahçesi

ÇOCUKLARA ÖZEL HAYVANAT BAHÇESİ AÇILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hayvanat Bahçesi bünyesinde minik ziyaretçiler için tasarlanmış özel hayvanat bahçesini 29 Mayıs Pazar günü açacak.

Doğal yapısı ile Türkiye'nin en iyi hayvanat bahçelerinden biri olma özelliğini taşıyan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi bünyesinde minik ziyaretçiler için 'Çocuk Hayvanat Bahçesi' bölümü açılıyor. 29 Mayıs Pazar günü saat 11.00'da açılacak çocuk hayvanat bahçesiyle çocuklar tellerin arkasında gördükleri çiftlik hayvanlarına dokunabilecek.

Proje, 1.5 dönüm alanı kapsıyor. Doğal yaşam koşullarına uygun yapılan ahşap barınaklar yazlık ve kışlık bölümlere sahip. Çocuk hayvanat bahçesi içerisinde midilli atları, eşek, cüce keçi, tavşan, merinos koyunu ve çeşitli tavuk türleri gibi çiftlik hayvanları yer alacak. Ahşap kuş kafeslerinin yanı sıra alan içinde bir de havuz bulunacak. Havuzun bir bölümünde su bitkileri yer alacak, diğer bölümde ise değişik türde ördekler yüzecek. Çocukların en çok ilgi gösterdiği maymun olan shakira da çocuk hayvanat bahçesi içerisinde çocuklarla buluşacak. Ahşap oyun gruplarının yer alacağı çocuk hayvanat bahçesi gelenekselleşmesi düşünülen 'Hayvanat Bahçesi Bahar Şenliği' ile hizmete açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 12:35:00
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 12:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?