8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çocuklara trafik parkı

Kepez Belediyesi’nden çocuklara eğitim amaçlı park.Yeşiltepe Mahallesi’nde 2,5 dönümlük alan üzerine, çocukların uygulamalı şekilde trafik eğitimi alacağı trafik parkının yapımına başlandı.


Kepez Belediyesi, çocukların trafik kurallarını uygulamalı şekilde öğreneceği trafik parkı yapıyor. Yeşiltepe Mahallesi’nde 2,5 dönümlük alan üzerine yapılacak olan parkın inşaat çalışması başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapımına başlanan parkta, çocuklar uygulamalı şekilde trafik eğitimi alacak. Bu amaçla parkta mini yol ve sinyalizasyon yer alacak. Çocuklar, bisikletle veya küçük motorlu arabalarla parkta, trafik kurallarını öğrenecek. Parkın içerisine kulübe şeklinde temsili olarak hastane, polis merkezi, okul, PTT gibi kamu kurumları da bulunacak. Böylece çocuklar, kamu kurumlarının bulunduğu alanlarda hangi trafik kurallarının uygulandığını görmüş olacak. Mini bir süs havuzunun da bulunacağı trafik parkında, fitness aletleri alanı ve çocuk oyun alanı da bulunacak.

 
Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, trafik parkıyla Türkiye’nin kanayan yarası trafik kuralları konusunda çocukları eğitmeyi amaçladıklarını söyledi. Görev sürelerinde 70’den fazla parkı Kepez’e kazandırdıklarını belirten Başkan Öner, “Kepez’in çağdaş, sorunsuz bir belde olması için gece-gündüz çalışıyoruz. Büyük parklarla hem Kepez’i güzelleştiriyoruz hem de insanlarımızın yeşil alan ihtiyacını karşılıyoruz. Şimdi de eğitim amaçlı parkımızın yapımına başladık. Çocuklarımız burada, ülkemizin en önemli sorunu trafik konusunda uygulamalı bir şekilde eğitilecek. Parkımız önümüzdeki hizmete girecek. Kepez’i güzelleştirecek yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 13:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?