16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Çocuklardan 'dev' keman konseri

ÇOCUKLARDAN 'DEV' KEMAN KONSERİ

Antalya'da, 500 çocuk, 25-27 Nisan tarihleri arasında dev bir keman orkestrası ile konser vermeye hazırlanıyor. Orkestraya, Japonya, İngiltere, Almanya ve Ukrayna'dan çocuklar katılacak.

Lara Ritim Güzel Sanatlar Kursu, Antalya'da yaşayan yaşları 3-12 arasında değişen çocuklardan oluşturduğu dev keman orkestrası ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) yararına 25-27 Nisan tarihleri arasında konser düzenleyecek. Daha önce hiç keman eğitimi almamış çocukların altı aylık eğitimin ardından böyle bir konser vereceklerini belirten kursun Genel Müdürü Hakan Elmallıoğlu, TEV Antalya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Perihan Demirörs ve yedi çocukla birlikte Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye

Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret etti. Elmallıoğlu, 'Uluslararası Çocuk Keman Gösterisi'' adını taşıyan etkinliğe dört ülkeden gelecek çocukların da eşlik edeceğini belirterek Belediye Başkanı Böcek'ten destek istedi. Ziyarete katılan çocuklar da Başkan Böcek'e kemanlarıyla mini resital verdi.

Çocukların rahat çalışabilmesi için Konyaaltı Belediyesi İsmet Selekler Kapalı Spor Salonu'nu tahsis ettiklerini söyleyen Böcek, "Çocuklarımız bizlerin geleceği. Onların iyi bir eğitim alabilmesi için her zaman destek vermeye hazırız. Türkiye ve dünyada bir ilki gerçekleştirecek olmanızdan büyük mutluluk duydum. Bu projeye katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ÇOCUKLARDAN 'DEV' KEMAN KONSERİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 14:21:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 15:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?