22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çocuklardan 'meyve bahçesi'

ÇOCUKLARDAN 'MEYVE BAHÇESİ'

Türkiye genelinde 'Çocukların Meyve Bahçesi' projesi kapsamında 7 pilot ilden biri olan Antalya'da ilköğretim okulu öğrencileri 25 fidan dikildi. Konyaaltı İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencilerinin toprakla buluşturduğu fidanlar, mezuniyet günlerinde meyve vermeye başlayacak.

Cappy, Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği ve Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ile Gaziantep illerinden 10'ar olmak üzere toplam 70 ilköğretim okulunda oluşturulan 'Çocukların Meyve Bahçesi' projesi, Antalya Konyaaltı İlköğretim Okulu'nda start aldı. Coca-Cola Türkiye Marka Tanıtım ve İletişim Müdürü Dilge Berktaş, Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Sezai İrtem, Hami Dorul, Okul Müdürü İbrahim Canbazoğlu, Ankara Üniversitesi yetkilileri ile çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte 25 fidan dikildi.

DALINDAN MEYVE YİYECEKLER

Ankara Üniversitesi'nden akademisyenlerin danışmanlığında, iklime ve toprağa en uygun meyve fidanlarının belirlenip dikileceği proje, Türkiye'de genelinde bin 500 öğrenci, veli ve öğretmenin meyve fidanı dikimi ve yetiştirilmesi konusunda tecrübe kazanmasını hedefliyor. Projenin pilot uygulama çalışması çerçevesinde bulunan Konyaaltı İlköğretim Okulu öğrencilerinin fidan diktiği etkinlikte konuşan Okul Müdürü İbrahim Canbazoğlu, öğrencilerinin meyve bahçesi sayesinde dalından meyve yeme olanağına kavuşacaklarını söyledi.

MEZUNİYETLERİNDE İLK MEYVE

Halen birinci sınıf öğrencisi olan çocukların mezuniyetinde, meyve bahçesinden ilk meyveleri almaya başlayacaklarını belirten Coca-Cola Türkiye Marka Tanıtım ve İletişim Müdürü Dilge Berktaş, "Çocukların Meyve Bahçeleri projesi, kent yaşamı içerisinde doğal alanlar oluşturmanın imkanlarına işaret ediyor. İlköğretim okullarındaki öğrencilerin ağaç dikme, yetiştirme ve bakım deneyimi kazanmalarını, değişik meyve türlerinin büyüme süreçlerini gözlemlemelerini ve bu doğrultuda çevre ile uyumlu bir yaşam tecrübesi kazanmalarını amaçlanıyor" dedi.

Konuşmaların ardından, Konyaaltı İlköğretim Okulu öğrencileri ve protokol, okul içinde bulunan alana 25 fidanın dikimini gerçekleştirdi. Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Hami Dorul, öğrencilerle birlikte dikilen fidanları suladı.

ÇOCUKLARDAN 'MEYVE BAHÇESİ'
ÇOCUKLARDAN 'MEYVE BAHÇESİ'
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 17:32:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?